El Čapo
Printskrin
El Čapo

Printskrin

El Čapo, Foto: Printskrin

 

U velikoj akciji austrijske policije krajem prošle nedelje, u Beču i u Gracu razbijena je ćelija ozloglašenog meksičkog kartela "Sinaloa", koju su sačinjavali Austrijanci, Nemci, Filipinci i Srbi! "Sinaloa" kartel jedan je od najozloglašenijih organizacija u Meksiku, kojom je godinama rukovodio Hoakin Guzman, poznatiji kao El Čapo!

Grupa je operisala od jula 2018. do hapšenja i preprodajom droge zaradili su na stotine hiljada evra. Prilikom hapšenja zaplenjeno je oko 6,43 kilograma metamfetamina i heroina, veća suma novca, falsifikovana dokumenta i oružje, ali je mnogo značajnije to što je jedna ovakva narko-ćelija razotkrivena i potpuno razbijena.

Pošiljke su naručivane preko darkneta (ilegalni internet), a plaćane su kriptovalutom preko naloga koji su otvarani pomoću falsifikovanih dokumenata kako im policija ne bi ušla u trag. O svemu su obaveštene vlasti Meksika i SAD - rekao je predstavnik policije austrijskim medijima.

Pročitajte još:

Oni su bili direktno povezani sa "Sinaloa" kartelom, jednim od najopasnijih i najvećih kriminalnih organizacija u Meksiku, koja se, osim distribucijom kokaina, bavi i proizvodnjom amfetamina i heroina. Ovi ljudi su delovali kao njihova ćelija u Evropi, a za njih je samo na teritoriji Austrije radio 41 sitniji diler - rekao je izvor iz austrijske policije.

policija, droga

Federal Police (Austria)

Drogu naručivali iz Meksika putem Darkneta, a poiljke dobijali kao obična pisma Foto: Federal Police (Austria)

Sinaloa" kartel je jedan od najstarijih narko-kartela u Meksiku. Broji više od 30.000 članova, ima svoje ispostave na svim kontinentima i poznat je po surovim ubistvima protivnika i policajaca. Drogom prvenstveno snabdevaju SAD, ali se već godinama probijaju i na evropsko tržište.

Bonus video: Krvavi pir na Zvezdari!