Zadovoljan presudom: Saško Bogeski sa suprugom i advokatom
ALO!
Zadovoljan presudom: Saško Bogeski sa suprugom i advokatom

ALO!

Zadovoljan presudom: Saško Bogeski sa suprugom i advokatom, Foto: ALO!

 On je oslobođen optužbe da je provalnika ubio u prekoračenju nužne odbrane. Sud je, utvrdio da je reagovao u nužnoj obrani, koja isključuje postojanje krivičnog dela. Međutim, tužilaštvo i dalje smatra da je prekoračio nužnu odbranu, zbog čega je najavilo da će uložiti žalbu na presudu.

Bušili mu gume i ostavljali izmet

Saško Bogeski se u proteklih pet godina suočio sa brojnim problemima, a na kraju je morao da se preseli iz stana u Žarkovu u kojem je ubio provalnika. Prvo su mu probušili dve gume na automobilu, a zatim sve četiri. Vršili su nuždu na njegovom pragu, čak su i ostavljali uvelu crnu ružu u sandučetu napunjenom zemljom. Zbog tih ružnih događaja, Saško je morao da se preseli. Ljudi koji su to radili očigledno su povezani sa porodicom provalnika, ali su ostali nekažnjeni - izjavio je ranije Zoran Agatonović, branilac Bogeskog.

Tragedija se dogodila 21. maja 2013, kada je Vladimir Manić, koji je odranije poznat policiji, upao u stan porodice Bogeski i nasrnuo na Saška šrafcigerom. Bogeski je izjavio da se kobne večeri spremao da legne, ali je njegova supruga čula šumove u drugoj sobi dok je uspavljivala njihovu ćerku. 

- Žena se uplašila da je neko ušao u stan. Odmah sam pomislio da je u stanu provalnik i rekao sam joj da pozove policiju, a ja sam otišao u kuhinju i uzeo nož. Otišao sam u dnevnu sobu i tamo zatekao nepoznatog čoveka. Uperio mi je baterijsku lampu u glavu, zbog čega mu nisam video lice. Zamahnuo sam nožem, ali ne znam da li sam ga isekao. Sećam se samo da je provalnik posle toga iskočio kroz prozor - izjavio je Bogeski prošle godine na sudu.

Posle sukoba u stanu, provalnik je uspeo da pobegne sa ubodnim ranama, ali je posle 400 metara pao i izdahnuo.

Zgrada u Žarkovu u kojoj se dogodilo ubistvo

M. Jošida

Zgrada u Žarkovu u kojoj se dogodilo ubistvo, Foto: M. Jošida

Posle izlaska iz sudnice, Bogeski se zahvalio svima koji su mu pružali podršku. 

- Nikome ne bih poželeo da doživi ono što sam preživljavao u poslednjih pet godina - izjavio je Bogeski.

Komentari (7)

cuni

24.02.2018 22:42

Pa staje trebao drugo da uradi?, da mozda pusti daga oplacka ili mu pivredi piridicu, svaka mu cast, a nek je sramota drzavu sto nemijenja taj glupavi zakon,koji bukvalno stiti kriminal bilo koje vrste, meni ako neko provali nece vise sigurno nikome, a nek dodju po mene pacemo vidjeti kakav ce epilog biti

da sjaši kurta i murta i njihova deca

24.02.2018 22:46

Prvi put da čujem da je pošten čovek doživeo pravdu u ovoj zemlji. HAVLA BOGU!!!!! U kakvoj zemlji živimo ovo je lepa vest da sam se plašila da je lažna vest u cilju zabave.

rajko

24.02.2018 23:06

ovde ne treba ni da bude sudjenja,upadne ti neko u kucu da te opljacka a ti ne smes da ga ubijes,dali treba da ga pitas hoce li on da ubije nekoga ili nece,pa tek onda mozes da reagujes prema njegovom odgovoru.Glupost,cim je provalio nije dosao u goste,

Ljubica Golubović

25.02.2018 00:02

Kakva sramota.Pet godina sude čoveku za ovako nešto.A šta je trebalo da uradi ? Da zamoli gospodina provalnika da sačeka sa tim šrafcigerom dok on pozove policiju? Zakon treba pod hitno da se menja.

Ivana

25.02.2018 05:19

Drago mi je da je oslobođen. Ali da li je agonija morala da traje 5 godina? Sad fino da resavije tanak i tuži državu za duševni bol koji je namet celoj porodici, za odugovlačenje procesa.

Kreza

25.02.2018 07:53

mac sa dve ostrice !!!. Nije dobro ni za koga .

Meda

25.02.2018 22:03

Secam se ovog slucaja iz vremena kada se odigrao. Tadašnje novine su pisale, da je on jurio za provalnikom i da mu je na ulici zadao smrtonosni ubod nozem, a ne kako sada kazete u kuci, pa ovaj umro na ulici. Zato tuzilac i smatra da je nužna odbrana prekoracena, pa mozete da me pljujete koliko hocete.