OBRT U SLUČAJU SRBINA KOJI JE UPUCAN U GLAVU U STOKHOLMU! Ubijen je pred ženom i decom, a njegov dosije će vas zgranuti!

Ubistvo Saše Todorovića Trte, nakon nekoliko godina zatišja, ponovo je skrenulo pažnju na obračune kriminalnih klanova sa Balkana u Švedskoj, koji su tamo operisali još tokom 90-ih godina.

Policija, Uviđaj

 

* Tamošnji mediji kažu da je u pitanju okršaj balkanskih bandi

* Saša Todorović navodno je bio blizak sa Draganom Kovačem i Milanom Sevom iz Bosne

* Tri osobe uhapšene su nekoliko sati nakon njegovog ubistva, uzrasta 20-30 godina, ali njihovi identiteti nisu saopšteni

Koliko je bilo jako balkansko podzemlje tokom devedesetih godina u Švedskoj, zabeleženo je u knjizi ,,Švedska mafija autora Lasea Virupa i Matija Larsona, kao i u knjizi "Švedski kum", u kojoj istraživački novinar Nuri Kino piše o Milanu Ševu, s kojim je ubijeni Todorović bio blizak.

 

Nije pokazao ni trunku kajanja! Inspektori otkrili strašan detalj iz istrage!

AUTOR: Alo.rs/Blic/I.L. DATUM I VREME: 23.08.2019. 08:26 Hladnokrvnim ubistvom brata šokirao Srbiju. Ignjat Gajić, Foto: Facebook * Na saslušanju šokirao inspektore * Potpisan na umrlici kao ožalošćeni * U kući zatečeni brojni tragovi zločina Bogdan Gajić (20) iz Šapca, osumnjičen da je u porodičnom domu ubio svog četiri godine starijeg brata Ignjata, na saslušanju nije pokazao ni trunku kajanja zbog zločina.

Nakon ubistva Saše Todorovića, koji je upucan u glavu u ponedeljak uveče ispred jedne prodavnice u najbogatijoj opštini u Švedskoj, Danderidsu, pojedini švedski mediji povezali su ovo ubistvo sa okršajem balkanskih kriminalnih grupa u ovoj državi, kao i da su ubice najverovatnije sa Balkana.

Pre Todorovića poslednji u nizu ubijenih bio je kralj stokholmskih striptiz klubova Mile Marković, koji je ubijen 2014. godine u Stokholmu. Podsećanja radi, tri osobe uhapšene su nekoliko sati nakon njegovog ubistva, uzrasta 20-30 godina, ali njihovi identiteti nisu saopšteni.

Naime, Saša Todorović navodno je bio blizak sa Draganom Kovačem i Milanom Sevom iz Bosne, dobro poznatim licem švedskog podzemlja tokom 90-ih godina, koji je nazvan i švedskim kumom, a o kojem je napisao knjigu švedski novinar Nuri Kino pod istim nazivom.

Iz obimne Ševove kriminalne biografije, čoveka na kog je pokušano nekoliko atentata, izdvaja se najpre prijateljstvo sa Draganom Dokićem Gagom i njegovim bratom Ratkom Dokićem, s čijom ćerkom se venčao 1999. Takođe, bio je blizak i sa Crnogorcem Draganom Joksovićem Joksom, koji je u to vreme važio za kralja stokholmskog podzemlja. Joksa je 1997/98. godine bio je jedan od glavnih osoba za šverc cigareta iz Srbije u Švedsku.

Kako je Ševo rekao piscu Nuriju Kinu, do sukoba bandi u Švedskoj počelo je kada su se posvađali članovi bande Ornligan sa Draganom Kovačem, Joksovićevim telohraniteljem, u jednom restoranu, a sukobu je prisustvovao i ubijeni kralj tamošnjih striptiz klubova Mile Marković. Pominje se da je do sukoba najverovatnije došlo izmedu Jokse i Ratka Dokića. Sevo počinje više vremena da provodi sa Joksovićem, koji ga je u Srbiji upoznao sa Željkom Ražnatovićem Arkanom i njegovim telohraniteljem Zvonkom Mateovićem. Joksović je ubijen 1998. godine u Stokholmu.

HOROR U APATINU! Zvonko došao na Dunav sa prijateljem, a onda je nestao! Ubrzo je pronađeno njegovo mrtvo telo! (FOTO)

Ipak, kriminalni poslovi Mateovića i Ševa nastavili su se na relaciji Švedska-Srbija, što je policija razotkrila 2003. godine, kada je Ševo o prenosu novca za tri tone kokaina govorio svom tastu Ratku Dokiću. Mateović je zatečen sa drogom, a kod Ševa su nađeni novaci oružje. Ratko Dokić ubijen je te godine. Poslednje s čime se dovodio Ševo u vezu bila je filmska pljačka trezora u Švedskoj, koju su lopovi izveli iz ukradenog helikoptera i iz trezora odneli 20.000 evra. Uhapšena su šestorica, od kojih su dvojica bili sa Balkana- Goran Bojović i Goran Živkovića.

BONUS VIDEO: Dojava o bombi ispred skupštine Srbije

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi