OTAC OGORČEN ZBOG BLAGE KAZNE VOZAČU SMRTI "Sramnom presudom su mi ponovo ubili sina!"

Sreten Savatić, otac taksiste Aleksandra Savatića (22) iz Valjeva koji je 9. avgusta 2019. na Ibarskoj magistrali poginuo sa još troje mladih, kaže za "Alo!" da je šokiran time što je Viši sud u Beogradu Nikolu Mihailovića (28) iz Velikih Crljena, vozača BMW-a smrti, osudio samo na četiri godine zatvora za četiri mlada života!

Aleksandar Savatić
Aleksandar Savatić, Foto: privatna arhiva

- Ovom sramnom presudom su mi ponovo ubili sina! Četiri godine za četiri mlada života, to je katastrofa! Kad su mi javili za kaznu, zaustavio sam kamion u Italiji i od muke nisam mogao da vozim. To je van svake pameti! - kaže za "Alo!" Sreten Savatić, otac mladog taksiste u čiju se "dačiju" zakucao BMW, i ističe da je Nikola vozio mortus pijan.

Sreten Savatić
Sreten Savatić, Foto: Privatna arhiva

Otac tragično preminulog mladića je naveo kako je Nikola Mihailović vozio pijan u punoj brzini.

- Ne mogu da mu oprostim jer je vozio bahato. Da je vozio normalnom brzinom i da nije bio pijan, verovatno bi uspeo da ukoči i spreči nesreću. I da je moje dete vozilo, ne bih mu oprostio! Nemoguće je da je Nikola vozio brzinom od 117 kilometara na sat! Bio je pijan i sigurno je vozio 200 na sat - kaže Sreten i navodi da je posebno ogorčen zbog toga što je Nikola pokušao da za tragediju okrivi njegovog sina.

- Na snimku se vidi da je moj sin zaustavio "dačiju" i propustio druga vozila. Ušao je normalno u svoju traku, ali je Nikola stigao velikom brzinom i pokupio ih, bez tragova kočenja. Da je osuđen i na 40 godina, to mi ne bi vratilo sina, ali je ova kazna za svaku osudu - u dahu kaže Sreten, koji trenutno radi kao vozač u Austriji i Italiji.

- Utehu mi pruža ćerka, koja je udata i ima sina. Aleksandar je pričao da ima neku devojčicu, bio je momak za primer, a izgubio sam ga u sekundi - navodi nesrećni otac.

Biljana Borovčanin: "Mrtva usta ne govore!"

Advokat Biljana Borovčanin
Advokat Biljana Borovčanin, Foto: Privatni album

Pravna zastupnica Biljana Borovčanin, punomoćnica porodica Savatić i Belošević, istakla je da Nikola nije ni smeo da sedne za volan, niti da prekorači ograničenje brzine od 50 kilometara na sat.

- Neprekidno se tvrdilo da je vozač "dačije" doprineo nesreći, ali kako mrtva usta ne govore, jasno je da je uzrok nesreće enormna brzina BMW-a i odsustvo pažnje vozača. Mnoge okolnosti nesreće ostale su nejasne jer nije urađena rekonstrukcija na mestu tragedije, a sud se rukovodio nalazom veštaka, koji, prema mom mišljenju, nije odgovorio na mnogo pitanja - kaže Biljana Borovčanin.

Nikola Mihailović (28) iz Velikih Crljena optužen je za izazivanje saobraćajne nesreće u avgustu prošle godine na Ibarskoj magistrali u kojoj su poginuli Katarina Ivanković (20), Aleksandar Savatić (22), Đorđe Belušević (22) i Đorđe Subotić (19). 

Stradali u nesreći na Ibarskoj
Stradali u nesreći na Ibarskoj, Foto: Privatna arhiva

Utvrđeno je da je Mihailović imao 1,36 promila alkohola u krvi i da je vozio 117 kilometara na sat na deonici puta na kojoj je ograničenje 50 kilometara na sat. 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi