Biljana Popović Ivković
Printscreen / Youtube
Biljana Popović Ivković

Printscreen / Youtube

Biljana Popović Ivković, Foto: Printscreen / Youtube

Među uhapšenima je i Novak Filipović, koji je, prema rečima Popović Ivković, prijatelj potpredsednice stranke Slobode i pravde Marinike Tepić, inače vlasnik sportskog kluba i teretane u Pančevu.

Hapšenje se dogodilo u utorak uveče, rekla je Popović Ivković, a protiv članova te grupe iz Pančeva podneta je krivična prijava za neovlašćenu proizvodnju, stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljenu proizvodnju, držanje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Popović Ivković je na pres konferenciji rekla da je prilikom hapšenja zaplenjeno 1,4 kilograma opojne droge, 207 komada pištoljske municije i 19 komada puščane municije.

Ona je pokazala fotografije na kojima je uhapšeni sa Marinikom Tepić, ali i sa predsednikom SSP Draganom Đilasom i pozvala Tepić da odgovori javnosti od kada datira njeno poznanstvo sa Filipovićem iz Pančeva, da li je on dobio sredstva iz budžeta u periodu 2013. do 2016. i to na osnovu njihovog dugogodišnjeg prijateljstva, dok je Tepić bila pokrajinski sekretar za sport i omladinu.

Filipović sa Marinikom Tepić

Privatna arhiva

Filipović sa Marinikom Tepić, Foto: Privatna arhiva

Ðilasa je pitala u kakvom je on odnosu sa Filipovićem, kao i koja je uloga uhapšenog u Stranci slobode i pravde i koja su njegova zaduženja u SSP.

Popović Ivković je takođe pozvala Đilasa i Tepić da ne relativizuju ovaj slučaj, kao što su to činili, kako je rekla, u nekim prethodnim sličnim situacijama.

Filipović sa Draganom Đilasom

Privatna arhiva

Uhapšeni su Novak Filipović (1980), Dragan Radosavljević (1991), Strahinja Kostić (1987) i Slobodan Nestorović (1972).

Novak Filipović je vrlo blizak prijatelj Marninike Tepić, što se vidi i po na fotografijama. Na jednoj zajedničkoj je i sa Đilasom.

Prisustvovao je na njenim konferencijama dok je bila u Novoj stranci.

Filipović sa Marinikom Tepić na konferenciji

Privatna arhiva

Filipović sa Marinikom Tepić na konferenciji, Foto: Privatna arhiva

Filipović je vlasnik sportskog kluba i teretane u Pančevu "SPARTANS - BODY, FITNESS & GYM". Marinika Tepić mu je, dok je bila pokrajinski sekretar za sport i omladinu, svake godine od 2013. do 2016. davala novac iz budžeta za kupovinu opreme i sprava, kao i organizaciju priprema za takmičenja.

Filipović sa Marinikom Tepić

Privatna arhiva

Filipović sa Marinikom Tepić, Foto: Privatna arhiva

On je aplicirao za neke projekte za sufinasiranje i prolazio je svake godine.