zaplenjeni lekovi
Uprava carine
zaplenjeni lekovi

Uprava carine

zaplenjeni lekovi, Foto: Uprava carine

Vrednost robe, i keša koji je pronašla policija u stanu veterinara su preko 70.000 evra. Sumnja se da je on krijumčario farmaceutske proizvode u Crnu Goru budući da većina medikamenata nema dozvolu za promet.

Baranin Alem Hadžitlagić (56) je uhapšen, a na teret mu se stavlja krivično delo nedozvoljena trgovina.

PR Osnovnog suda u Baru sudija Tamara Spasojević potvrdila je za Novosti da je određen pritvor do 30 dana.

- Pritvor je određen zbog opasnosti da ne ponovi krivično delo, obrazložila je PR Osnovnog suda u Baru.

Novosti, saznaju da je veterinar „povratnik“ u izvršenju ovog krivičnog dela. Za isto krivično delo ranije je osuđivan u Srbiji.

U saopštenju Uprave policije se navodi –„U cilju suzbijanja sive ekonomije barska policija u koordinaciji sa nadležnim tužiocem su pretresli stan i druge prostorija koje koristi A.H. iz Bara“.

- Pretresom su pronađena 7.794 pakovanja raznih farmaceutskih proizvoda bez dokaza o poreklu u vrednosti od oko 50.000 evra, kao i novac u iznosu od 17.395 evra, 276 američkih dolara i 470 bosanskohercegovačkih konvertibilnih maraka, za koji se sumnja da je stečen ilegalnom prodajom ovih proizvoda. Sumnja se da su farmaceutski proizvodi prokrijumčareni u Crnu Goru budući da većina pronađenih proizvoda nema dozvolu za promet u našoj državi, navode u policiji.

- U asortimanu lekova koje je ilegalno prodavao – nema kojeg leka nema od brzih testova za koronu, do najprodavanijih medikamenata.

Novostima je potvrđeno - svi lekovi, kao roba bez porekla, su predati carini.