PRETI MU DOŽIVOTNA ROBIJA? Podignuta optužnica protiv Ivice iz Niške Banje koji je tinejdžerima razbio glavu čekićem

Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv Ivice M. (44) iz Niške Banje zbog pokušaja teškog ubistva, jer je 29. avgusta prošle godine čekićem razbio glavu sedamnaestogodišnjem N. A, a na isti način lakše povredio njegovog vršnjaka Đ. I.

Zatvor Robija Zatvorska ćelija Zatvorenik Osuđenik Robijaš
Zatvor Robija Zatvorska ćelija Zatvorenik Osuđenik Robijaš, Foto: Shutterstock

- Okrivljeni se tereti da je u Niškoj Banji u objektu sa bazenom "H2O" čiji je vlasnik, sposoban da shvati značaj svog dela i upravlja svojim postupcima, umišljajno pokušao da liši života više lica tako što je nakon kraće rasprave sa oštećenima u vezi dužine trajanja rođendanske proslave, koja je bila u toku, zahtevao od njih da napuste žurku preteći da će je u suprotnom prekinuti, a zatim čekićem udario u glavu dvojicu maloletnika - navodi tužilaštvo.

Kako je utvrđeno sudsko medicinskim veštačenjem, N. A. je zadobio otvoreni utisnuti prelom krova lobanje u levom temenu - slepoočnom predelu sa izlivom krvi između tvrde i mekih moždanica i krvarenjem u području tzv. silvijeve jame što je teška telesna povreda opasna po život.

- Nakon što je maloletnik pao na zemlju i izgubio svest okrivljeni je čekićem udario i njegovog druga u glavu nanevši mu povredu u vidu otoka tkiva poglavine iznad levog oka sa potresom mozga koja je u vreme nastanka predstavljala laku telesnu povredu. Nakon napada udaljio se u nepoznatom pravcu, a bio je svestan protivpravnosti i zabranjenosti svog dela i hteo je njegovo izvršenje čime je izvršio krivično delo teško ubistvo u pokušaju - navelo je tužilaštvo.

N. A. je bio gost na proslavi osamnaestog rođendana školske drugarice kad je došlo do incidenta. Prema nalazima istrage, vlasniku bazena se nije dopalo što su se mladi, koji su malo više popili, previše opustili, pa je pokušao da žurku skrati.

To je dovelo do konflikta, pa je Ivica M. išamarao jednog tinejdžera. N.A. i dvojica njegovih drugova su pokušala da zaštite napadnutog dečaka, ali je vlasnik bazena dohvatio čekić i njime izudarao maloletnike.

Tužilaštvo je zatražilo da se okrivljenom produži pritvor koji mu je poslednji put produžen rešenjem Apelacionog suda od 18. novembra 2020. godine.

Za delo koje mu se stavlja na teret Ivici M. preti kazna zatvora od najmanje deset godina do doživotne robije.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi