Radoslav Mojsilović
V.P.
Radoslav Mojsilović

V.P.

Radoslav Mojsilović, Foto: V.P.

Krivično veće Višeg suda u Vranju, kojim je predsedavala sudija Tatjana Mihajlović Jovanović, osudilo je u ponovljenom postupku na dve godine zatvora Radoslava Mojsilovića Laleta, bivšeg predsednika Opštinskog odbora Nove Srbije i narodog poslanika u Skupštini Srbije.

Radoslav Mojsilović

V.P.

Radoslav Mojsilović, Foto: V.P.

Optužnica Višeg javnog tužilaštva teretila je bivšeg vlasnika vranjske “Vodogradnje” i bliskog saradnika lidera Nove Srbije Velimira Ilića da je zloupotrebom službenog položaja protivpravno prisvojio više od četiri miliona dinara. Sud je odbacio izveštaje dvojice veštaka niškog Ekonomskog fakulteta, koji su utvrdili da je optuženi u toku 2009. godine legalno stekao prihod od 4,2 miliona dinara, koji je uredno oporezovala Poreska uprava.

Pročitajte još:

 

Zastupnik okrivljenog Radoslava Mojsilovića advokat Branislav Protić najavio je da će uložiti žalbu Apelacionom sudu u Nišu, koji je jednom ukinuo istovetnu prvostepenu presudu i naložio novo suđenje. Suđenje optuženom traje više od deset godina.

Radoslav Mojsilović godinama je poslovno sarađivao i družio se sa kumom Goranom Tasićem Gokčetom (46), koji je u obračunu narko klanova sredinom marta 2018.godine ubijen u Ameterdamu. Za 22 miliona dinara 2007. godine kupili su “Vodogradnju”, koju je operativno vodio Mojsilović. Saradnju i druženje kontroverzni biznismen, žestoki momak sa vranjskog asfalta, kriminalac i robijaš Goran Tasić Gokče i Radoslav Mojsilović naprasno su prekinuli zbog novca.

Radoslav Mojsilović

V.P.

Radoslav Mojsilović, Foto: V.P.

Finansijer, operativac, siva eminencija “Nove Srbije i bliski saradnik Velje Ilića kontroverzni biznismen Goran Tasić Gokče je posle raskida partnerstva, prijateljstva i kumstva pretio de će da ubije Radoslava Mojsilovića. Posredstvom prijatelja Tasić je poručio Mojsiloviću da će ga “ubiti, skratiti za glavu i polomiti mu noge”.

Protiv Gorana Tasića Gokčeta, koji je deset godina terorisao Vranjanjce, omalovažavao lokalne političare, policiju i pravosuđe, podneto je 20 krivičnih prijava zbog pokušaja ubistva, iznuda i nasilničkog ponašanja.