"JOŠ NE MOŽE SAM DA SE OKUPA" Nikolu su krvnički pretukli u Sutomoru, 40 dana je bio u komi, uskoro će znati stepen do kojeg NEĆE MOĆI DA SE OPORAVI!

"Stanje mog sina je bolje, ali je i dalje kao robot. Majka je sa njim konstantno, pomaže mu u svemu jer još uvek nije sposoban da obavlja neke svakodnevne aktivnosti - da se kupa, presvlači... Važno je da se mi borimo i da se ne predajemo."

Stefan Novoselac
Stefan Novoselac, Foto: Facebook

Ovako je svoju ispovest započeo Nikola Novoselac, otac Stefana Novoselca, kog je prošlog leta u Sutomoru Petar Vojvodić (20) iz Bara brutalno pretukao. Osim Nikole, Vojvodić je povrede naneo i Dejanu Grujičiću, Stefanovom drugaru sa kojim je bio na letovanju.

Suđenje u ovom postupku završilo se u utorak, a za petak je zakazano izricanje presude. Kako kaže Stefanov otac Nikola, nije siguran kakav će ishod suđenja biti, ali koliko je razumeo, Vojvodić bi mogao da dobije presudu od godinu i po dana zatvora.

- Ima tri krivična dela koja će verovatno spojiti u jedno i, pošto je već odležao sedam, osam meseci, uskoro će izaći napolje. Odlučili smo da se ne pridružujemo gonjenju, šta mi imamo od toga - objašnjava Nikolin otac dok se vraća iz Crne Gore.

Što se tiče odnosa ove dve porodice o kom mediji proteklih dana naširoko pišu, kao i o finansijskoj pomoći od 10.000 evra, Nikola kaže da ovo nije prvi put da se dogovarali, a svaki dogovor do sada su pogazili.

Stefan Novoselac
Stefan Novoselac, Foto: screenshoot/Instagram

- Četiri puta smo se već dogovarali i sva četiri puta je na kraju ispalo nešto drugačije. Ne mogu reći kako će i šta će biti, znaćemo sve u petak. Strašno je to što sada ispada da su oni heroji zato što hoće da pomognu. Ali, nemamo izbora, šta da radimo, guramo dalje i borimo se. Samo na advokata i puteve sam potrošio skoro 3.000 evra - kaže nesrećni otac Nikola.

Govoreći o stanju svog sina koji je nakon strašnih povreda proveo 40 dana u komi, a četiri meseca u bolnici, Nikola kaže da ide na bolje, ali da su brojne prepreke koje Stefan ima svakog dana.

- Pre dva dana je vadio krv i rezultati su mu dobri. Vežba svaki dan, dolaze nam terapetuti i logopedi, plus on sam vežba sedam puta dnevno. Psihički je stabilnije, a fizički mu fali još nekih 50 odsto da se vrati u normalu. Rekli su nam da će u septembru, kada je zakazana magnetna rezonanca, doktor reći stepen koji neće moći da pređe u oporavku. Zato guramo maksimalno sa vežbama do septembra - optimističan je otac, istučući da je Stefanova dobra volja i vedar duh presudan u oporavku.

Kako kaže, cela porodica veruje u njega. Polovinu lekova koje je pio više ne uzima, međutim dosta stvari ne može da uradi sam, zbog čega je majka non-stop uz njega.

- Ne može bez majke, ne može da se okupa sam, da se skine ili presvuče, moramo da ga pridržavamo. Majka mu u svemu pomaže i ona je uz njega konstantno. Ne može da ustane još uvek sam, još uvek je kao robot. Situacija je mnogo bolja nego što je bila, ali još uvek ima dosta da se radi. Uporan je jako i svestan je svega - priča otac. Ipak, dodaje, postoje neke stvari ga nerviraju.

- Ne čuje na jedno uvo i kada želi da vam objasni nešto nije siguran da li ste ga razumeli, pa ga to malo iznervira. Mi smo navikli na sve to. Sada, međutim, brinem mnogo za suprugu, jer je ona uz njega stalno. Stariji sin i ja guramo, moramo da se držimo, a majka... Kao i svaka majka, razumete - priča Novoselac, dodajući da je dosta napredovao u stvarima kao što je pisanje, korišćenje telefona...

U Stefanovom oporavku dosta pomažu i drugovi koji ga često posećuju. Nekoliko puta su ga čak izveli i u kafić.

- Kako je bilo, sada je super! Ostaje nam da se borimo maksimalno - zaključuje Novoselac.

Podsećanja radi, stravično prebijanje dogodilo se prošle godine u crnogorskom letovalištu u Sutomoru, kada je Petar Vojvodić napao Stefana i njegovog druga Dejana, prilikom čega je Stefana nokautirao a on se od siline udaca srušio i udario glavom o pločnik.

Stefanov drugar Dejan je najpre policajcima rekao da je pao niz stepenice, ali kada su tamošnji inspektori videli povredu na Stefanovoj bradi, posumnjali su da to što je rekao nije istina.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi