Mišu izgleda nisu ubili mafijaši, jedan detalj vodi ka pravim ubicama advokata?!

D. Ćuruvija | vesti 2018-08-04 19:52:42 2018-08-04 19:52:42

Ubistvo poznatog beogradskog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića (57), koji je ubijen u prošlu subotu ispred svoje zgrade u ulici Antifašističke borbe u Novom Beogradu, može biti delo i neke parapolicijske ili paradržavne formacije, smatra Božo Spasić, bivši funkcioner Državne bezbednosti.

Tanjug, Sava Radovanović

Spasić čak ne isključuje i verziju da je Ognjanovića ubila strana obaveštajna služba jer je raskrinkao slučaj „Račak“, dok je zastupao Slobodana Miloševića.

- Mišu su mogli i nakon toliko godina da ubiju zbog toga što je razotkrio ulogu stranih službi u slučaju „Račak“. Mnogi su čekali godinama ovu priliku jer im sada smeta taj proces i, prema mom mišljenju, to je čisto političko ubistvo - ističe Spasić.

On ne isključuje mogućnost da je Ognjanović žrtva rata „kavačkog” i “škaljarskog klana”.

- Mada, u njegovo ubistvo mogu biti upletene paravojne, parapolicijske i paradržavne snage. Ubica je sigurno profesionalac, iz redova policije, a uz sebe je imao još tri ili četiri pomagača - kaže on.

Nekadašnji službenik Državne bezbednosti ističe da je ubistvo duže planirano, a da počinioci verovatno nikad neće biti pronađeni.

Sanja se sklonila kod majke

Mišina udovica Sanja Papić se privremeno iselila iz stana u Novom Beogradu, gde je poslednjih meseci živela sa suprugom. Ona je trenutno u Novom Sadu sa svojom devetomesečnom ćerkicom Larom kod rodbine i još ne može da se oporavi od šoka.

- Čudno je da automobil kojim su pobegli nije spaljen, što inače stalno rade članovi mafije. Posle ubistva su brzo pobegli autom u pravcu Surčina ili ka centru grada - navodi on.

Spasić kaže da su ubice dobro znale da će Ognjanović oko 18.30 doći pred zgradu, jer se sprema da ide na odmor ne bi li se priključio supruzi Sanji Papić, koja je već bila na letovanju sa njihovom ćerkicom.

- Da li je ubijen zbog rata klanova ili nečeg trećeg, treba da pokaže istraga - ističe Spasić.

I prva žena bila na sahrani

I prva Mišina supruga Nina, sa kojom ima sina Petra (26), bila je na sahrani, ali nije želela medijsku pažnju. Kako „Alo!“ saznaje, ona je na sahranu došla u društvu dvoje rođaka i nije bila u kapeli uz svog sina, koji je preživeo sačekušu. Nina je u braku sa Mišom bila nekoliko godina, a nakon razvoda, ostali su u dobrim odnosima. Ona se ponovo udala i radi za jednu grčku kompaniju.

On dodaje da je Ognjanović bio odličan advokat, a da je pre toga imao i sjajnu karijeru u policiji, gde je bio inspektor.

- Nikad se nije deklarisao kao pripadnik neke stranke, čak i kada je branio Slobodana Miloševića - kaže Spasić, kojem zbog toga nije čudno što niko iz SPS-a nije bio na sahrani ubijenog advokata.

Advokat Dejan Lazarević je rekao za „Alo!“ da je Miša živeo na relaciji kuća-sudnica.

- Bio je ne samo dobar kolega već dobar čovek i odličan advokat. Zajedno smo radili neke predmete i on se uvek potpuno posvećivao svojim klijentima. Često je išao njima u posetu u zatvor i dobro se pripremao za suđenja - rekao je Lazarević za naš list.

Expand player
Pogledajte više