Predrag Đurđev (levo) i Mirko Butulija (u sredini)
Promo
Predrag Đurđev (levo) i Mirko Butulija (u sredini)

Promo

Predrag Đurđev (levo) i Mirko Butulija (u sredini), Foto: Promo

Direktor AMSS Mirko Butulija, koga je danas na radnom mestu ubio sekretar Predrag Đurđev, pre dve godine spasao je život svom ubici, saznaje “Blic”.

Izvor Blica i očevidac tog događaja navodi da je Đurđev posle poslovnog ručka upao u vodu i počeo da se davi. Butulija je bez razmišjanja skočio u reku i izvukao ga na obalu.

-Bili smo na poslovnom ručku na splavu. Đurđev je stao na neku dasku koja je pukla, okliznuo se i upao u reku. Nije znao da pliva i počeo je da se davi. Butulija je bez razmišljanja skočio, onako obučen i spasao ga – navodi izvor Blica, biznismen koji je zamolio da mu ne pominjemo ime.

Pročitajte još:

Priskačući u pomoć čoveku koji će ga izrešetati dve godine kasnije, Butulija je iz vode izvukao i torbicu Đurđeva za koju je ovaj vikao da mora da je nađe.

- U torbici su bila tri pištolja. Svi smo bili šokirani… Međutim, u tom trenutku niko se nije time bavio već činjenicom da se Đurđev umalo udavio i da je spašen – navodi naš sagovornik.

Prema nezvaničnim navodima pištolj iz kog je Đurđev pucao u svog spasioca nije jedini koji poseduje. Sumnja se da ima doslovce mali arsenal od desetak pištolja od kojih, prema neproverenim navodima, za nekoliko ima i dozvolju za nošenje. Još nema zvanične potvrde koje metke je Đurđev ispalio, ali, prema nepotvrđenim podacima, koristio je nedozvoljenu municiju.

Preporučujemo još:

Mirko Butulija

Promo

Mirko Butulija, Foto: Promo

U ovom tragičnom događaju, Butulijina sekretarica čula je pucnjavu i pojurila je ka kancelariji svog šefa. Međutim tada je videla naoružanog kolegu pa je u panici iskočila kroz prozor kancelarije koja se nalazi na prvom spratu.

Ona je skočila sa visine od oko dva metra, i tom prilikom nije povređena.

Đurđev je preminuo na licu mesta, dok je Butulija podlegao povredama u bolnici, u 15.25 sati, posle pokušaja reanimacije.

Mirko Butulija je na mesto direktora AMSS došao krajem 2014. godine, a Predrag Đurđev je postavljen na mesto sekretara i od tada su blisko sarađivali. Butulija je bio i predsednik rukometnog kluba "Crvena zvezda", a od 2014. godine i potpredsednik Rukometnog saveza Srbije. Bio je otac četvoro dece.