Marijan S
MUP
Marijan S

MUP

Marijan S, Foto: MUP

„Od prve plate sam kupio rambo nož, veći od svačijeg, a 1995. sam na karauli Košare jednim udarcem nožem ubio medveda“, osumnjičeni begunac

Marjan Stamenković (47), zvani Macko, koga policija i dalje traži zbog sumnje da je u subotu u kafiću na benzinskoj pumpi u Vranju ubio manekenku i bivšu mis šarma Saru Asanović (27), na suđenjima za prethodne zločine je u svoju odbranu iznosio gnusne i izopačene detalje.

On je prvi zločin počinio u noći između 12. i 13. januara 1998. godine, kada je uhapšen zbog sumnje da je ubio A. T. na groblju u Vranju. Pred sudijom Okružnog suda je tada rekao da se ne seća da li je počinio ubistvo, ali da mu je negde u glavi urezano da je „ženu davio i ostavio je da krklja“.

- Ničega se nisam sećao i to me je mučilo, pa sam sve ispričao popu u gradskoj crkvi. Rekao mi je: „Ne brini, sinko, u Božjim si rukama“. Posle ubistva sam odlazio na groblje noću i ležao na mermernoj ploči njenog groba – rekao je ubica na suđenju posle čega je dobio devet godina zatvora, ali kaznu nije odslužio do kraja jer je bio obuhvaćen amnestijom.

Po izlasku sa robije, 22. novembra 2006. godine, Stamenković je uhapšen zbog pokušaja ubistva bivše devojke H. T., dok je bila u društvu svog tadašnjeg momka. Na suđenju početkom 2007. godine se navodno smeškao i namigivao čuvarima i svedocima dok je iznosio odbranu, navodeći „da je bez problema mogao da je ubije, ali da je hteo samo da ona zapamti taj događaj“.

- Sve mi se skupilo. Kupio sam flašu vina i seo u školsko dvorište da ga popijem. Video sam devojku da se šeta s muškarcem i da se drže za ruke. Srušili su mi se svi snovi o njoj. Hteo sam samo da odem kući, da je pozovem i to joj kažem. Međutim, nisam hteo da misli da sam kukavica, da mi dolaze žute minute i da sam psihopata. Uzeo sam fantomku i palicu i krenuo ka njima. Nož mi je bio za pojasom. Kapu sam stavio da mi devojka ne vidi suze. Njenog dečka sam udario pesnicom, a ona je pala na pločnik. Nisam hteo da je ubodem nožem, samo sam joj sekao jaknu. Mogao sam da je ubijem jednim udarcem, ali sam hteo sam da je upozorim. Posle sam počeo da bežim – rekao je Stamenković na suđenju, posle čega je zamolio sudsko veće da ga „spasi”.
On se takođe hvalisao svojim podvizima iz prošlosti.

- Ja sam 1995. na karauli Košare nožem ubio medveda, i to jednim udarcem. Od prve plate sam kupio „rambo“ nož, veći od svačijeg, da bih ispao mangup pred ostalima, koji su imali manje noževe –s osmehom je govorio Stamenković.

Vranjanci: „Brat mu je sprovodio zakon!“

Kako „Alo!“ saznaje, osumnjičeni za ubistvo je brat penzionisanog pripadnika Službe državne bezbednosti, koji je sada vlasnik najpoznatije prodavnice mobilnih telefona u Vranju.

- Stamenkovićevog brata znaju svi u Vranju i njih dvojica su sušte suprotnosti. Dok se jedan borio da sprovodi zakon, drugi ga je iznova kršio! Braća, priča se, nisu u dobrim odnosima, a jasno je i zbog čega – objašnva naš izvor.
Antrfile

Policija blokirala Vranje

Nekoliko naoružanih policijaca juče je blokiralo sve prolaze oko tržnog centra Blok Pošta -banka u Vranju, u kojem se nalazi radnja mobilnih telefona brata Marjana Stamenkovića, navodno zbog dojave da je ubica Sare Asanović viđen na tom potezu.

Pročitajte još: