Malčanski berberin
Printscreen/Pink 3
Malčanski berberin

Printscreen/Pink 3

Malčanski berberin, Foto: Printscreen/Pink 3

 Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je u ponedeljak optužnicu protiv Ninoslava Jovanovića (46), poznatijeg kao "malčanski berberin", pišu Novosti.

Ovo je potvrdila Ana Gajić, portporalka niškog Višeg suda kojem je optužnica dostavljena na proveru. Zasad, međutim, nema detalja šta se tačno Jovanoviću stavlja na teret, nakon što je 5. januara uhapšen zbog sumnje da je oteo i zlostavljao dvanaestogodišnju devojču iz Suvog Dola kod Niša.

Opisao celu otmicu
Ninoslav Jovanović je na saslušanju u tužilaštvu opisao celu otmicu, po svemu sudeći, računajući da će time, na osnovu iskustava sa ranijih suđenja, sebi stvoriti makar neku olakšavajuću okolnost. Nakon toga, proveo je mesec dana u Specijalnoj zatvorskoj bolnici Okružnog zatvora u Beogradu, gde mu je urađeno i psihološko veštačenje po nalogu sudije za prethodni postupak Višeg suda u Nišu.

Nalaz i mišljenje veštaka dostavljeni su sudu i tužilaštvu koje vodi istragu protiv Jovanovića, ali šta se u njemu navodi, za sada nije obznanjeno javnosti.

Intenzivna potraga za Ninoslavom trajala je 17 dana. U nju su pored policije bili uključeni i pripadnici Žandarmerije, Vojske, helikopterska jedinica, ali i mnogobrojni građani, kao i psi tragači.

Drugi komšija posvedočio je da je Ninoslav protrčao kroz njegovo dvorište.