Deca koja su izgorela u požaru
facebook.com
Deca koja su izgorela u požaru

facebook.com

Deca koja su izgorela u požaru, Foto: facebook.com

U domaćinstvu, u kom je izbio požar, živi porodica sa troje male dece, a u trenutku nesreće dvoje dece igralo se u dvorištu. Kako saznajemo, majka dece u tom trenutku je bila na poslu, najstarija devojčica M.T. (13) bila je u kući, dok su se M.T. (11) i D.T. (9) igrali napolju.

- Samo smo videli vatru i dim kako kulja iz šupe. Brzo smo dotrčali da javimo komšijama da im gori pomoćni objekat. Tog trenutka iz kuće je izletela M.T. i počela da plače i viče gde su mi brat i sestra - priča komšinica koja je prva videla vatru.

Vatrogasci su brzo došli, ali s obzirom na to da je u šupi bilo puno drva, vatra je sve progutala. Kako je ispričala M.T, jednog trenutka videla je brata kako s novinama izlazi iz kuće, pitala ga je šta će mu novine, a on je odgovorio da se igra sa sestrom. Pretpostavlja se da su njih dvoje zapalili novine u šupi, a da je vatra zahvatila drva i u momentu progutala i decu, koja nisu uspela da pobegnu.

- Ne znam šta je ovo, šta se desilo - u šoku je ponavljala Slavica, majka stradalih mališana koja je brzo stigla s posla. Inače, otac mališana Vlada je u zatvoru, gde izdržava kaznu zbog nasilja u porodici.