Kikinda, tragedija
Privatna arhiva
Kikinda, tragedija

Privatna arhiva

Kikinda, tragedija, Foto: Privatna arhiva

Porodična drama završila se bez smrtnih posledica, ali je vatra buknula sravnila kuću do temelja. Antal je, oko osam sati, posle žučne rasprave sa suprugom Stanom (72), otišao do automobila „hjundai“ i u stanju nervnog rastrojstva polio ga benzinom i zapalio.

 

 

Međutim, vatra je zahvatila deo porodičnog domaćinstva od kojeg je ostalo samo zgarište. Posle toga je uzeo izolovanu žicu koja mu se našla pri ruci, vezao je za balkon kuće, napravio omču i stavio je sebi oko vrata. Zahvaljujući komšinici S. P., koja je se u tom trenutku našla na licu mesta, Antal je spasen.

FATALNA PLAVUŠA IZ VRDNIKA! Dopisivala se sa ubicom pre nego što je upao da joj UBIJE MUŽA, Danijelin mobilni otkrio jezive tajne likvidacije!

 

Na lice mesta su stigli vatrogasci i policija, kao i Hitna pomoć. Iako je učinila dobro delo i sprečila tragediju, komšinica nije htela da daje izjavu za medije, niti da se fotografiše. Komšije, koje su u neverici posmatrale izgorelu kuću, kažu da su se supružnici često svađali zbog novca, ali da niko nije mogao da pretpostavi da će doći do ovoga.

Kikinda, tragedija

Privatna arhiva

Kikinda, tragedija, Foto: Privatna arhiva

- Nismo čuli nikakvu svađu, samo sam osetila dim i čula Stanu kako doziva pomoć. Kada smo istrčali na ulicu, vatra je već sve progutala. Bilo je strašno gledati. Ostali su bez kuće i svega što su imali - kaže komšinica.

Prema rečima drugih komšija, stariji supružnici su često imali verbalne rasprave, a Antal je nekoliko puta i fizički napadao svoju suprugu.

SKOTNU KUJU BACIO S MOSTA U MORAVU Monstrum izašao iz kola, izvadio džak u kom je bila ženka, zafrljačio u reku i pobegao

 

- Deda Anti je pošten čovek. Imao je kobni pad i od tada mu je zdravlje narušeno. Ne treba ga odmah osuđivati. Znam ih dugo, a deda Anti je pre nekoliko godina imao težak pad s drveta. Dobio je potres mozga i jedva je preživeo. Od tada to nije isti Anti kog znam. Kuću je sam zidao, bio je domaćin, ali od pada s drveta, više nije bio stabilan - kaže komšinica supružnika Demeter.

Kikinda, tragedija

Privatna arhiva

Omča o koju je hteo da se obesi, Foto: Privatna arhiva

Posle lokalizovanja požara, oboje su zbrinuti u kikindskoj Opštoj bolnici, dok je Antal upućen na lekarska ispitivanja u Specijalnu bolnicu za psihijatrijske bolesti „Sveti Vračevi” u Novom Kneževcu jer pokušao da se ubije. Kako je potvrđeno u Policijskoj upravi u Kikindi, požar je izbio u ranim jutarnjim satima. Od porodične kuće u Ulici Bratstva jedinstva, nedaleko od centra sela, u pravcu ka Novim Kozarcima, ostalo je samo zgarište, a komšije gase vatru koju povremeno razbuktava vetar. U požaru, kakav se ne pamti u ovom selu, izgoreo je sav nameštaj i pokućstvo.

MUZIČAR SEDAM PUTA IZBODEN NOŽEM Slobodan Betulić Betula je ova velika imena srpske estrade vinuo u zvezde, a sada su mu poslali dirljivu poruku!

- Antal nikada nije ležao na psihijatriji. Pitanje je da li je ambulantno lečen - kaže izvor „Alo!“, koji je želeo da ostane anoniman.