Ubijena Johana
facebook.com

 

Ubijena Johana

facebook.com

Ubijena Johana, Foto: facebook.com

Majka žrtve Suzan Han osećala je vidno olakšanje nakon presude, pošto je proces završen nakon skoro sedam meseci. To je bila kazna koju je tražila porodica, kao i advokati.

Sada Johana može da počiva u miru - izustila je gospođa Han. Johana je studirala sociologiju i bavila se humanitarnim radom. 

Zoran Marjanović

Alo!/ Dejan Briza

 

Advokat Gregor Gisi (71) rekao je da je ovo dobra i pravedna odluka suda.

Nesreća se dogodila 6. juna prošle godine oko 21 čas kada je Johana vozila bicikl, a kada joj se upalilo zeleno svetlo i u trenutku kada je prelazila ulicu, na nju je vozilom marke "audi A6" naleteo Milinko P, piše "Berliner Kurier".

- Milinko P. je se kretao brzinom većom od 80 kilometara na sat u zoni Tempo 30. Primetio je da ga policija u jednom trenutku prati, pa je želeo da pobegne. U jednom trenutku je prošao na crveno svetlo i zakucao se u devojku na biciklu, kao i u još nekoliko automobila - rekao je sudija Peter Šuster.

Iz perspektive sudije, nije se obazirao na to da li će nekog povrediti, niti da li će prilikom toliko brzine možda čak i sebi nauditi. Pokušao je čak i da pobegne.

Policija, hapšenje

Alo!/Masanori Jošida

JOHANA NIJE IMALA ŠANSE DA PREŽIVI

Automobil je udario devojku i odbacio je nekoliko metara. Umrla je na na licu mesta. Osamnaestogodišnji suvozač je podlegao povredama dan kasnije. Još tri osobe su bile na medicinskom tretmanu nakon nesreće. Milinko P. je usled potere razbio više vozila. Sve je počelo činom za koji bi tri mladića iz Srbije koja su se nalazila u automobilu verovatno dobila uslovne kazne.

Vračar, ubistvo, policija

Alo/ Masanori Jošida

 

Pokušali su najpre da ukradu alat iz jednog kamioneta u vrednosti od 300 evra. U tom trenutku ih je primetila civilna patrola, koja je jurila za njima, a za vreme potere, usled udesa koji je usledio, povređeni su policajac i dve žene iz susednih vozila u koje je Srbin udario, navode nemački mediji. Policajci su bili u poteri bez svetala i sirene, a vozač Milinko P. je nekoliko trenutaka kasnije pokosio devojku na semaforu.

Milinko je osuđen zbog ubistva i bežanja policiji usled prebrze vožnje.

PROČITAJTE JOŠ: