Ćerki i otac i majka: Zoran i Jana Marjanović
Dejan Briza
Ćerki i otac i majka: Zoran i Jana Marjanović

Dejan Briza

Malu Janu zastupa advokat po službenoj dužnosti, Zoran i Jana Marjanović, Foto: Dejan Briza/Alo

Osmogodišnja Jana je preko advokata, koji joj je dodeljen po službenoj dužnosti, istakla odštetni zahtev, ali nije odredila iznos.

Pročitajte još:

 

- Ćerki je u skladu sa nalogom Apelacionog suda u Beogradu postavljen punomoćnik, koji se juče formalno izjasnio da ističe odštetni zahtev. O krivičnom gonjenju se nije izjašnjavala ,niti je pitana - izjavio je Dumnić za naš list.

Jelena Marjanović

Privatna arhiva

Još se ne zna i zbog čega je ubio, Jelena Marjanović, Foto: Privatna arhiva

Dumnić je precizirao da je Janin zakonski zastupnik, njen otac Zoran Marjanović, zasad osumnjičen za Jelenino ubistvo.

Preporučujemo i ovo:

 

- Po zakonu, maloletne oštećene osobe moraju imati punomoćnika u sudskom procesu - kratko je za „Alo!“ naveo advokat Dumnić.

Advokat Nikola Dumnić

Masanori Jošida,Alo

Advokat Nikola Dumnić, jedan od branilaca Zorana Marjanovića Foto: Masanori Jošida/Alo

On je dodao da još nije poznato da li će mala Jana biti saslušana u dopuni istrage.

U tužilaštvo juče nisu dolazili mala Jana i Zoran Marjanović, pošto to nije bilo neophodno. Ovo je prvi put da je zastupnik, koji je Jani dodeljen po službenoj dužnosti, ispitan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. Kako saznajemo, umesto beogradske pravnice koja zastupa devojčicu po službenoj dužnosti došao je njen kolega.

Naplata duševnog bola

Ukoliko Jelenin ubica bude pronađen i osuđen, mala Jana može da traži i dobije odštetu u parničnom postupku za nanete duševni bol. Međutim, ako ne bude optužnice, nema ništa od odštete. To što je preko advokata istakla zahtev za odštetu ne znači da se pridružila krivičnom gonjenju ubice njene majke - kaže izvor „Alo!“ iz suda.

Optužnica protiv Zorana Marjanovića još visi o koncu jer nema dokaza da je ubio Jelenu.

- Zasad je najverovatnije da će Zoran biti optužen za saizvršilaštvo, a kao direktni izvršilac biće optužena N. N. osoba - ističe sagovornik „Alo!“.

 

Jelena Marjanović je nestala 2. aprila 2016. godine, a njeno telo je pronađeno sutradan u kanalu u naselju Crvenka, u Borči.