Ubijena  čekajući  goste na  Đurđic:  Milica
Slaviša Milenković
Ubijena  čekajući  goste na  Đurđic:  Milica
Ubijena čekajući goste na Đurđic: Milica, Foto: Slaviša Milenković

 

„Sada imam 60 godina i pitam se kako sam još uvek živa“, napisala je nesrećna žena samo nekoliko dana pre nego što joj je muž zario nož u vrat!
Rukom, u đačkoj svesci, Milica je napisala „Savet svim ženama sveta koje trpe nasilje“, navodeći da to priča iz sopstvenog iskustva.


„Bila sam mlada, bila sam lepa, ali me život odveo kao da sam slepa. Bio je mnogo nasilan. Sada imam 60 godina i pitam se kako sam još uvek živa...“, svedočila je Milica o torturi kroz koju je svaki dan prolazila. „Ljubav je bila jača od mene i uvek sam se nadala da će doći bolje vreme. Verovali ili ne, to nikada nije došlo...“, reči su Milice samo nekoliko dana pred smrt.

Nebojša spakovao stvari za zatvor pre zločina
Nebojša spakovao stvari za zatvor pre zločina, Foto: Promo

 

Dovlačio švalerku da spava s njima

Rođaci pričaju da je Buca ponižavao Milicu na različite načine. Kada je bio mlađi, imao je običaj da na slavu njenih roditelja dođe s ljubavnicom, a potom je natera da njih troje spavaju u istom krevetu. Znao je da je sačeka ispred kapije preduzeća „Inos“, gde je radila, i krvnički je pretuče pred kolegama. Čak ju je terao da obuče vojničko odelo i čizme i da trči do kuće njegove ljubavnice da bi proverila da li je njen muž kod kuće!

Kasapskim nožem Nebojša je u kući punoj gostiju Milici na vratu napravio rez i presekao joj karotidu. Od obilnog krvarenja umrla je pre nego što je stigla do varvarinskog doma zdravlja. Zločin je očigledno dugo planirao.

 

Pre nego što je krenuo da izvrši zločinački naum, spremio je odeću za zatvor, a dok su mu vadili krv u Domu zdravlja, rekao je da mu je žao što „planirani posao nije odradio do kraja“, misleći da je Milica još živa.


Oliver Pavlović, sin pokojne Milice i ubice Nebojše, kaže da je nasilje u porodici trajalo decenijama, a da je svemu kriv alkohol.
- Moj otac je 45 godina alkoholičar. Počeo bi da pije u šest sati ujutru, pa sve do dva po podne. Onda odspava nekoliko sati, pa pije do ponoći. Uvek je bio agresivan. Od kuće sam otišao pre 20 godina jer više nisam mogao da ga gledam pijanog. U poslednje dve godine nismo komunicirali otkako je majku i sestru usred zime izbacio iz kuće - priča Oliver, koji je, kada su mu javili za tragediju, doputovao iz austrijskog grada Gminden, u kom radi. Svetlana Anđelković, njegova tašta, kaže da joj je Milica bila više od prije.


- Uskoro je trebalo da ode u penziju i radovala se tome jer je primala neku malu invalidninu. Nije mi bilo jasno kako je godinama mogla da trpi takvo ponižavanje i maltretiranje. Pre dve godine joj je polomio nogu, nakon čega je dobila tromb - ističe Svetlana.

Miličin dnevnik
Miličin dnevnik, Foto: Promo

 

Predosetila smrt

Miloš Matić, Miličin brat, bio je u sobi kada je Nebojša preklao nesrećnu ženu. - Taman smo presekli kolač kada je Buca ušao u sobu. Pozdravio se s mojim bratom od strica. Mica je ušla u kuhinju da stavi sarme. Bila je leđima okrenuta. On je krenuo ka njoj, izvadio nož iz pojasa i ubo je u vrat. Bacio sam se na njega i držao ga dok nije došla policija. Kao da je slutila nešto jer je samo nekoliko minuta ranije rekla: „I da me ubije, nije mi žao jer su sada svi moji ovde“ - priseća se Miloš.

Komentari (4)

suzana

18.11.2015 08:29

Da li je moguce da jadna zena nije imala kome da se pozali vec samo u Dnevniku

draguljce

18.11.2015 09:33

STRASNO! Ova zena ce sad da se odmori...

gggg

18.11.2015 10:27

Svinje jedne od rodjaka. Dajete izjave, a niste umeli da reagujete na vreme. Sta ste vi ? Svedoci svega. Treba da odgovarate za ne cinjenje.

koviljka

18.11.2015 11:20

Nemas kome da se zalis za svaki samar ti treba svedok negde na sudu nepomaze ni lekarsko,a tek psihicko maltretiranje sud ne priznaje bez svedoka.Za nas sud treba neko ko je sa bracnim partnerima non stop tako bi mogao da svedoci i da sudija to uvazi ovako kad dodje do ubistva pitamo se zasto je naka zena sve to trpela a nije se nikom pozalila.Ako jos nasilnik radi u nekoj drzavnoj uticajnoj sluzbi onda tek sudija nista neveruje zeni koja je zlostavljana zlostavljac je nevin.