Goran Jevtić
Tanjug/Tanja Valić
Goran Jevtić

Tanjug/Tanja Valić

Goran Jevtić, Foto: Tanjug/Tanja Valić

- On neće imati prava na uslovni otpust i biće upisan u registar pedofila. Moraće da prijavi svaku promenu adrese i neće moći da zasniva radni odnos gde je radni odnos vezan za rad sa maloletnim licima i zabranu uslovnog otpusta - objašnjava pravnica Maja Atanasković.

Goran Jevtić je u martu ove godine osuđen na deset meseci kućnog zatvora bez nanogice, ali mu je kazna preinačena nakon što su on i Tužilaštvo uložili žalbu. Umesto kod kuće, Jevtić će sada kaznu izdržavati u nekom od srpskih zatvora.

- Ukoliko ne ode na izdržavanje kazne, pošto se sada nalazi na slobodi, kazna od deset meseci zatvora koja inače zastareva nakon četiri godine, u njegovom slučaju kazna neće zastariti. To znači da iako bude odlagao kaznu ili bude bio u bekstvu, kazna neće zastariti - dodala je Maja Atanasković.

Podsetimo, glumac je optužen da je u avgustu 2014. obljubio šesnaestogodišnjaka tako što ga je primoravao na oralni seks u toaletu Narodnog pozorišta u Somboru. Incident se dogodio tokom žurke koja je održana u večernjim satima, posle manifestacije Pozorišni maraton.

Goran Jevtić

screenshoot/Twitter

Goran Jevtić, Foto: screenshoot/Twitter

Istraga protiv glumca pokrenuta je naredne godine, nakon što su slučaj policiji prijavili roditelji dečaka.

Tokom celog procesa, Jevtić je negirao krivicu, a povukao se i iz javnog života. Njegove kolege, uverene da mu je optužba nameštena, potpisivale su čak i peticiju. Na više načina je pokušao da odugovlači sudski proces, ali ga je pravda stigla nakon pet godina.

Izbio opšti haos na Autokomandi! Vozači izlazili iz automobila, sevale pesnice!

AUTOR: Alo.rs/I.L. DATUM I VREME: 03.10.2019. 14:40 Treći dan štrajka taksista! Kolaps, tuča, grad, Foto: Printskrin U Beogradu vlada skoro potpuni saobraćajni kolaps, što zbog protesta taksista na prestoničkim ulicama, što zbog kiše koja tokom većeg dela dana pada. Na Autokomandi je oko 14.00 časova malo nedostajalo da dođe do fizičkog obračuna taksista i vozača.

Zakon o posebnim merama za sprečavanje vršenja krivičnih dela protiv pole slobode prema maloletnim licima, u javnosti poznatiji kao Marijin zakon, usvojen je još 2015. godine. Uprava za izvršenje krivičnih sankcija vodi registar osoba koje su pravosnažno osuđene za silovanje i seksualno uznemiravanje maloletnika.

Marijin zakon nazvan je po maloj Mariji Jovanović koju je 2010. godine silovao i ubio komšija Mladen Ogulinac.

BONUS VIDEO: