Tragedija, Senta
Alo

 

Tragedija, Senta

Alo

Tragedija, Senta, Foto: Alo

Senta u šoku - devojčica od petnaest godina Hajnalka P. digla ruku na sebe. Po gradu kruže priče da se na suicid odlučila, jer ju je momak prevario.

BIZARAN ŽIVOT PORODICE NIKOLIĆ KOJA JE PODVODILA DEVOJKU U MIRIJEVU! Jedni pred drugima izvodili erotske plesove, lizali šlag sa cipele, išli na Ostrog, pa sve kačili na društvene mreže! (FOTO)

Njeno beživotno telo pronađeno je u nedelju ujutru. Šta je razlog zbog koga je devojčica, bivša učenica OŠ "Tuzo Lajoš", odlučila da uzme šal i obesi se niko ne može tačno da tvrdi, ali po gradu kolaju priče da je to uradila jer ju je momak prevario.

- Policija je odmah izašla na lice mesta, nema elemenata krivičnog dela i sve navodi da je u pitanju samoubistvo - potvrđeno je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Senti.

Međutim, kako nezvanično saznajemo od stručnih lica, devojčica je sklonjena u hraniteljsku porodicu, jer je njena majka sklona suicidu i više puta je pokušavala samoubistvo. Pretpostavlja se da je devojčica usvojila taj model ponašanja, jer se nekoliko puta samopovređivala žiletom.

JEZIVO RANJAVANJE U BEOGRADU Dušan (28) upucan u obe noge! Policija u pripravnosti!

Za hraniteljsku porodicu, u kojoj je devojčica bila smeštena, Senćani i nadležni imaju samo reči hvale. Z. J. i M.J. su na put izveli svoje dvoje dece, a sada su brinuli o devojčici.

- Da je neko drugi u pitanju pa i da nešto posumnjamo, ovako zaista nema govora o nekoj nebrizi, već naprotiv, ti ljudi su dali sve od sebe da deci pruže lepo odrastanje - kaže poznavalac prilika u ovoj porodici.

 

Za tragediju zbog koje je zanemela cela banatska varošica Senćani najviše okrivljuju okruženje u kome je dete raslo dok nije sklonjeno iz primarne porodice.

- Njena majka Klaudija je već nekoliko puta pokušala da se ubije, bila je veoma agresivna, i deca su to gledala. Zato ih je Centar za socijalni rad i sklonio od majke, kako nesrećnu devojčicu, tako i njenog brata i sestru - kažu nam komšije u Ulici Vladimira Nazora, gde je pronađeno devojčicino telo.

ZA DVE GODINE UBILO SE 20 DECE

U poslednje dve godine u Srbiji samoubistvo je izvršilo 20 dece mlađe od 18 godina! Pre slučaja iz Sente, javnost je 10. aprila šokirala vest da se ubio dečak V. R. (12) u Novom Beogradu, skočivši sa sedmog sprata zgrade u kojoj je živeo. Mnogi pamte i samoubistvo dečaka U. D. (9), iz naselja Skela, kod Obrenovca, koji se prošle godine obesio u šupi u dvorištu porodične kuće svog dede.

SMRAD TRULEŽI OSETILI VEĆ U DVORIŠTU Radio za deviznog penzionera, pa mu došao glave?! Sin Toma u očaju: Nisam ni znao da ima ušteđevinu (FOTO)

Suicidi dece mlađe od 18 godina sve su učestaliji. Prema podacima Zavoda za statistiku, u 2017. godini, 11 osoba starosti od 15 do 19 godina oduzelo je sebi život, a 23 osobe su to uradile u uzrastu od 19 do 24 godine.

POLOMIO MU LOBANJU! Drama pred restoranom u Nišu: Celu noć pili, a kada je jedan opsovao sestru drugom, mladić (24) pao kao pokošen

Brinu i rezultati istraživanja, koje je sprovelo Ministarstvo omladine i sporta, u saradnji sa Centrom za edukaciju i razvoj, a koja su sprovedena na uzorku od 1.000 učenika, starosti od 15 do 19 godina. Čak sedam odsto anketiranih je reklo da je razmišljalo o samoubistvu!