Tomislav Pistolović
S. Ilić
Đorđe Pistolović

S. Ilić

Đorđe Pistolović, Foto: S. Ilić

 

Bekim Ajeti (39), poreklom sa Kosova i Metohije sa privremenim boravištem u Dušanovcu kod Negotina, uhapšen je zbog sumnje da je
ubio meštanina Đorđa Pistolovića (82), bivšeg gastarbajtera u Austriji.
- Sumnja se da je Ajeti ubio Đorđa zbog ušteđevine od 10.000 evra, jer je nestala posle zločina. Bekim je sa Kosova i Metohije, rođen je i živeo je u Uroševcu, a fiktivno je prijavljen u Surčinu. U Dušanovcu je ilegalno boravio prethodnih godinu dana, jer njegov boravak vlasnik kuće koji mu je izdao stan nije prijavio. Imamo nepotvrđenu informaciju da je za Bekimom raspisana međunarodna poternica zbog drugih krivičnih dela - kaže sagovornik „Alo!“ blizak istrazi.

Lena Ilić

Printscreen

 

Zločin u Dušanovcu dogodio se najverovatnije pre desetak dana. Prema priči komšija, Đorđa nisu videli od 7. maja, pa su to prijavili policiji. Patrola je u petak već u dvorištu osetila jak smrad truleži.

Tomislav Pistolović

S. Ilić

Tomislav Pistolović, Foto: S. Ilić

- Otac je bio u prizemlju kuće. Kada je policija došla, vrata su bila zaključana. Provalili su i pronašli ga mrtvog. Mene nisu pustili unutra, samo su mi saopštili da je ubijen. Glave mu je došao, kako sam kasnije čuo, taj nadničar. Ne znam šta mu je to trebalo. Moj otac je radio decenijama u Austriji i imao je pristojnu penziju veću od 1.500 evra, ali se ovde ipak bavio najviše poljoprivredom i za to angažovao nadničare. Taj Šiptar, kako ga u selu zovu, viđan je da dolazi kod oca da cepa drva. Verovatno je posumnjao da otac kao devizni penzioner ima veliku ušteđevinu. Ne znam da li je moj otac imao 5.000 evra, ali čujem da se pominje da je odneto oko 10.000 evra, što je verovatno uštedeo, a da mi nismo ni znali - rekao je za „Alo!“ Tomislav Pistolović (57), sin ubijenog, koji je sa sinovima i suprugom radi u Beču. 

Priznao zloči

Bekima je policija uhapsila u selu jedan sat nakon otkrivanja ubistva jer su meštani rekli da se ranije svađao sa Đorđem. Kako saznajemo, Bekim je policiji priznao da je dva puta sekirom udario Đorđa u glavu. Nalazi se u Okružnom zatvoru u Negotinu.

Đorđe je živeo sam. Jednom mesečno je odlazio u Beč da podigne penziju. Poslednji put je bio u vreme katoličkog Uskrsa. Imao je ranije radionicu za proizvodnju čarapa. U selu su ga znali kao marljivog i poštenog čoveka, koji se nije razmetao zaradom iz inostranstva, već je vredno radio i oko svoje kuće i u polju. 

Prema prvim saznanjima, ubica je zaskočio Pistolovića 7. maja uveče. Domaćin ga je pustio u kuću, pošto ga je prethodno poznavao kao nadničara kojeg je prihvatio da mu pomogne da zaradi pare jer se vajkao da izdržava bolesnu suprugu i decu na Kosovu.
- Đorđe je bio vitalan čovek i očigledno se suprotstavio ubici, ali zločinac se latio sekire i udario ga u glavu. Nesrećni čovek pao je u lokvi krvi kraj radijatora, gde je i pronađeno njegovo telo - kaže naš izvor.

Policija

Alo!/Dejan Briza

Posle ubistva, zlikovac je izvršio premetačinu čitave kuće u potrazi za novcem. Telo nesrećnog čoveka poslato je na obdukciju, a ubici je određeno zadržavanje do 48 sati.