Policija
Alo!/ Masanori Jošida
Policija

Alo!/ Masanori Jošida

Policija, Foto: Alo!/ Masanori Jošida

Dvanaestogodišnji N. M, iz sela Negosavlje u okolini Medveđe, ubio se danas u porodičnoj kući pucnjem iz očevog pištolja. Dečak je u trenutku tragedije bio sam, a navodno je obio zaključanu policu ormana u kojoj je njegov otac čuvao oružje i sebi presudio. Pre nego što se odlučio na ovaj tragičan čin, roditeljima je ostavio oproštajno pismo.

Pročitajte još:

Beživotno telo u lokvi krvi pronašle su majka i četvorogodišnja sestra, a lekari Hitne pomoći Doma zdravlja u Medveđi nisu mogli da mu pomognu, jer nije davao znakove života. Tragedija se dogodila u ponedeljak oko 18 časova. Meštani Negosavlja su u šoku, a pokojnog dečaka opisuju kao veselo, vredno i radoznalo dete.

Umesto da se za dva meseca raduju rođenju trećeg deteta, Siniša i Sandra Marković iz Negosavlja oplakuju svog najstarijeg sina pokušavajući sebi da objasne zašto se ovaj mališan odlučio na tragičan čin kakav se u ovim krajevima ne pamti. U tome im neće pomoći ni navodi iz oproštajnog pisma, bez obzira na to koliko puta ga budu pročitali, jer svi pričaju da nije bilo nijednog racionalnog razloga zbog koga bi nesrećni dečak odlučio da na sebe digne ruku.

- Nikola je imao sve, i više od toga. Ne mogu da verujem šta nas je snašlo i čini mi se da sanjam. Bio je divno dete. Teško mi je i da pomislim da će sutra biti sahranjen. To mi je neverovatno - jedva je prozborio stric nastradalog deteta.

Komšije i prijatelji u suzama pripremaju sahranu dok se čeka da telo dečaka stigne u porodični dom sa obdukcije. Svi o Markovićima imaju samo reči hvale.

Preporučujemo još:

- Predobri su i kao ljudi i kao komšije. Nikola je bio divno, veselo i vredno dete. Nikada nije prošao da se ljubazno ne javi. Ne mogu da poverujem da ga više nema - priča jedan od komšija dok mu se suze slivaju sa lica.

Roditelji nastradalog dečaka nisu imali snage da bilo šta kažu, osim što su novinarima poručili da ih ne žele ispred njihove kuće. Za Sinišu u selu pričaju da je veoma vredan čovek koji je radio od jutra do mraka kako bi obezbedio svoju porodicu.

- Seče drva za dnevnicu. Uzimao je i parcele pod šumom “u napolicu”. Radi i muči se čovek da stekne za tu decu. Pre tri godine je, posle dugogodišnjeg podstanarskog staža, uspeo da kupi i ovu kuću, a evo šta ga je snašlo. Kada je čuo za tragediju, iz šume je stigao i pre Hitne pomoći, ali Nikoli nije bilo spasa - kažu komšije pokušavajući da obuzdaju suze.

Nastradali dečak je bio učenik šestog razreda Osnovne škole “Radovan Kovačević” u Medveđi. U šoku su i njegovi nastavnici i drugovi. Oni pričaju da je N. M. bio dobar đak i prijatelj. Dečak je u pismu naveo razloge samoubistva i njegova sadržina je poznata redakciji, ali iz poštovanja prema pokojnom mališanu i njegovoj porodici, nismo ih naveli. Bez obzira na to, svi naši sagovornici saglasni su da odgovor treba tražiti u tinejdžerskim godinama i dilemama s kojima se deca tog uzrasta često susreću.