Darko Šarić
E stock
Darko Šarić

E stock

Darko Šarić, Foto: E stock

 

Darko Šarić (48) izgubio je strpljenje što mu suđenje za „ navodno pranje para“ traje skoro devet godina, pa je danas upitao sudiju, kada će da okonča njegovu agoniju.

Prilikom izjašnjavanja na nalaz veštaka finansijske struke, Šarić je sudiju Sinišu Petrovića upitao kada će se već jednom završiti suđenje u kome je on optužen.

SUĐENJE IZA ZATVORENIH VRATA Žestok susret Šarića s BIVŠIM ortakom!

„ Vi iz nekog razloga odugovlačite ovaj proces, ko zna zbog čega. Da li je razumno da ovo suđenje traje skoro devet godina? Moje je mišljenje da namerno niste dali veštacima kompletnu dokumentaciju, kako bi se proces odužio, rekao je sudiji Šarić.

 

On je prigovorio sudskom veću da su izostavili čitav registar sudske dokumentacije i time onemogućili normalno veštačenje.

„ Ja vas samo molim da sve ovo bude u razumnom ruku i pitam vas posle devet godina kada će to da se završi, dodao je rezignirano Pljevljak i prigovorio što sudija sluša reč tužioca Saše Ivanića

- On se i dalje buni. Vi doneste odluku, tužilac se pobuni i vi ga opet poslušate, izjavio optuženi Šarić sudiji.

Slobodan Homen

Slobodan Miljević

Slobodan Homen , Foto: Slobodan Miljević

 

Homenu ne daju da svedoči!


Na suđenju Darku Šariću i grupi od 17 optuženih, koji se terete za pranje 22 miliona evra, odbrana je takođe tražila dopunu veštačenja, tvrdeći da je sadašnja nepotpuna. Advokati Darka Šarića i ostalih optuženih dostavili su sudu nove dokaze, koji potvrđuju da su 22 miliona evra zarađena legalno, kao i da je sam Šarić zakonito stekao 45 miliona evra.

BRAT DARKA ŠARIĆA DOBIJA 103.000 EVRA OD DRŽAVE "Ta suma je srazmerna šteti koju je pretrpeo"

Zamerajući sudu što proces traje devet godina, branioci su istakli da će novim veštačenjem dokazati da nije bilo pranja para. Sud je odbio predlog Nebojše Jestrovića da Slobodan Homen, bivši državni sekretar, svedoči o političkim pritiscima u vezi sa sudskim procesom. Homen je bio pozvan u martu da svedoči, ali nije primio poziv. Njegovom ispitivanju se protivio tužilac, a sudija je juče odbio predlog.

Život Darka Šarića na robiji! Nema cimera, sam ide u šetnju, a smo mu oni dolaze u posetu!

Advokat Marko Kljajević kaže da je nekome očigledno bila velika želja da osudi optužene na osnovu propagande.
- Povređeno je pravo optuženih na pravično suđenje. Sud je bio dužan da u roku od 45 dana traži veštačenje, a ne da se čeka ovoliko dugo - zamerio je sudu Marko Kljajević.

Suđenje se nastavlja u petak, kada tužilaštvo treba da se izjasni o nalazima vezanim za finansijsko veštačenje, posle čega će se odlučiti da li će biti usvojen predlog odbrane da se izvrši dopuna veštačenja.