Darko Šarić
E stock
Darko Šarić

E stock

Darko Šarić, Foto: E stock

Uz velike mere obezbeđenja, Šarić je dva dana zadržan na klinici, gde je detaljno pregledan.

Bol u grudima

Pročitajte još:

 

- On se nadležnima u pritvorskoj jedinici u Specijalnom sudu, u kojoj boravi od marta 2014, požalio na jake bolove u predelu grudi koji nisu prestajali. S obzirom na to da detaljni pregledi nisu mogli da budu obavljeni u zatvorskoj bolnici, on je hitno prebačen na kliniku na Dedinju - kaže izvor.

Sagovornik otkriva da su izvođenje Šarića iz pritvora, kao i njegov boravak na klinici, u svakom trenutku pratili stražari, ali i specijalci naoružani dugim cevima. Prema njegovim rečima, strogo se vodilo računa da on ne dođe u kontakt sa drugim bolesnicima, ali i da u pregledima učestvuje minimalan broj zaposlenih.

- U Institut je doveden u ponedeljak, a u sredu je vraćen u pritvor, odnosno u zgradu Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici. Bio je smešten u apartmanu, u kom nije imao cimera, jer je procena nadležnih bila da će na taj način biti najbolje izolovan. Dva dana i dve noći neprekidno su ga čuvali stražari i policija, nisu se ni na trenutak odvajali od njega. Tokom noći, dežurali su ispred njegovih vrata, ali ne samo tu - jake policijske snage u uniformama, ali i civilu, sve vreme njegovog boravka u bolnici bile su prisutne na celom Institutu "Dedinje" - dodaje sagovornik.

Preporučujemo i ovo:

 

Detaljni pregledi

Darku Šariću, koji je podvrgnut detaljnim pregledima, kako navodi izvor, prema proceni lekara, život nije ugrožen i on je vraćen u pritvor.

- Podvrgnut je detaljnim pregledima, snimani su mi i krvni sudovi na srcu. Procena lekara, koji su profesionalno uradili sve preglede, jeste da za sada nema smetnji da on bude vraćen u pritvor - dodaje izvor upućen u prvo izvođenje Darka Šarića.

 

Darko Šarić je u decembru prošle godine osuđen na 15 godina zatvora zbog optužbi da je organizovao kriminalnu grupu koja je tokom 2008. i 2009. pokušala da prošvercuje 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

U pritvoru je od 18. marta 2014, kada se dobrovoljno, sa nepoznate lokacije, predao srpskom pravosuđu.