Damir Guljaš
facebook.com
Damir Guljaš

facebook.com

Damir Guljaš, Foto: facebook.com

* Damir Guljaš bio neplivač 

* Ušao u neobezbeđen deo jezera Peskara i udavio se

* Ceo Zrenjanin plače za njim

 

Mladić je kobnog dana bio u društvu tri osobe koje su takođe neplivači, a beg od toplote pronašli su na neobezbeđenom i neuređenom delu jezera, navode očevici.

- Bio je uz samu obalu koja je obrasla trskom. U jednom trenutku muškarac je počeo je da se davi, a onda i nestao u jezeru. Niko iz društva nije mogao da mu pritekne u pomoć, jer su i oni neplivači. Uzaludno je bilo njihovo dozivanje u pomoć, jer su spasioci bili daleko od neuređenog dela jezera-kažu očevici.

Damir Guljaš

facebook.com

Damir Guljaš, Foto: facebook.com

Nakon što je policija primila dojavu građana da je na jezerskom kupalištu nesrećni mladić nestao u vodi, na mesto događaja izašli su pripadnici interventne jedinice koji su u vodi pronašli telo muškarca oko 21 sat, a potom ga izvukli na obalu.

Nesrećni mladić živeo je u delu Zrenjanina koje se zove Mužlja i bavio se odgajanjem papagaja. Bio je omiljen među prijateljima koji su vest o njegovom utapanju primili sa nevericom.

- Šokirala nas je ova vest. Velika tuga do neba i više, ne znam šta bih više rekla. Bio je poznati odgajivač papagaja, obožavao je životinje, voleo je konje i pse. Ni mrava ne bi zgazio -kaže za „Alo!“Damirova prijateljica.

Damir Guljaš

facebook.com

Mesto na kojem se udavio

- Čast mi je bila da ga poznajem, bio je neko ko nije imao trunku zla u sebi, a svakog je razumeo. Bio je dobar čovek, prijatelj i uvek nasmejan mladić, spreman za šalu. Neka ga anđeli čuvaju-u šoku navode Damirovi prijatelji.

Jezersko kupalište Peskara u Zrenjaninu, u kojem je život izgubio Damir Guljaš, je veoma popularno u letnjim mesecima, a osveženje u njemu ne traži samo lokalno stanovništvo, već kupači dolaze i iz drugih mesta. Inače, u sklopu Peskare je nekoliko jezera.

Damir Guljaš

facebook.com

Damir Guljaš, Foto: facebook.com

Predosetio smrt

Samo par sati pre nego što će tragižno izgubiti život, nesrećni mladić je na svom Fejsbuk profilu postavio fotografiju na kojoj se nalazi krst ispisan rečima molitve Očenaš.

-Kao da je znao, da ne poveruješ. Počivaj u miru, Damire-neki su od komentara mladićevih prijatelja koji se nižu ispod fotografije molitve.

PROČITAJTE JOŠ:

 BONUS VIDEO: Krvavi pir na Zvezdari! Sin udario majku u glavu i ostavio je svu krvavu da umire do jutra, a onda pozvao Hitnu pomoć i rekao im gnusnu laž!