Maja Adrovac
Marko Metlaš
Maja Adrovac

Marko Metlaš

Maja Adrovac, Foto: Marko Metlaš

Odbrana Maje Adrovac iznela je juče mišljenje da ih sudski veštak Dušan Keckarević pravi budalama! 

- Veštak manipuliše i dovodi sud u zabludu. Izgleda da ga je tužilaštvo podučilo. Predlažemo da se saslušaju i druga dva veštaka, koja su sa Keckarevićem činila komsiju, ali i da se uradi novo DNK veštačenje - bio je izričit Dalibor Katančević, branilac Maje Adrovac.

Aleksandar Aca Zdravković

MUP Srbije

Aleksandar Aca Zdravković, Foto: MUP Srbije

Ovi predlozi advokata usledili su kada se Dušan Keckarević, profesor Biološkog fakulteta, izjasnio na primedbe Olivera Stojkovića, stručnog savetnika odbrane, koji je osporio njegov nalaz i mišljenje, tvrdeći da je DNK trag Maje Adrovac mogao biti prenet na čaure sekundarnim putem, a ne tako što ih je ona držala u ruci.

Maja prvi put oslobođena

Maja Adrovac je u prvostepenom postupku bila oslobođena krivice da je pomogla direktnom izvršiocu tako što mu je dala čaure. U prvostepenom postupku veštak Dušan Keckarević izjasnio se da su tragovi Maje Adrovac mogli biti preneti sekundarnim putem. Međutim, on u ponovljenom postupku tvrdi da nije menjao nalaz, već da ga je “dodatno precizirao”.

- Stručni savetnik hoće da vam nametne da ako na čaurama nije nađen DNK iz ćelija kože, mora da je taj DNK potekao od pljuvačke, a ako je od pljuvačke, onda su bile u maramici. Tako stvara maglu i nejasnoće sudu. To ne može tako da se radi - rekao je Keckarević, koji je naglasio da je on u svom nalazu naveo "da je Maja na neki način ostvarila direktan kontakt sa municijom, ali da ne može da govori o tome da li je ona punila okvir".

- Ja ne smem to da radim i govorim. To je krivična stvar suda i nije na meni da to govorim - rekao je Keckarević. 

Na pitanje sudije da se izjasni o mišljenju Olivera Stojkovića "da su čaure bile zapakovane u neki predmet sa Majinim biološkim tragovima", Keckarević je rekao:
- To jeste moguće, ali je krajnje neverovatno.

Suđenje se nastavlja 23. aprila.

Komentari (1)

Цицка

24.03.2018 07:43

Да ли може у држави Србији да се уради нешто коректно и поштено и да нико нема примедбе ни на шта. Овако ће бити и са ДНК центром, тамо ће вршљати ко год хоће, мењати узорке, ко зна шта све може да се ради, страшна држава са страшним људима а томе нема ко да стане на пут а ви немојте објавити ако се плашите .