Seka Sablić
Tanjug
Seka Sablić

Tanjug

Seka Sablić, Foto: Tanjug

Siniša Sablić, brat glumice Seke Sablić, koji je uhapšen na Kubi 11. decembra 2018. zbog organizovanja prostitucije, priznao je da je podvodio mlade devojke prijateljima, saznaje ekskluzivno Srpski telegraf. U dokumentu do kojeg je došao naš list navodi se da se ovim poslom nije bavio samo na ostrvu već i da je finansirao putovanja Kubanki u Srbiju, gde su pružale seksualne usluge raznoj klijenteli!

Protiv Sablića je pokrenut postupak zbog trgovine ljudima i on se još uvek nalazi u istražnom zatvoru. U izveštaju u koji je Srpski telegraf imao uvid do detalja je opisano kako je on mamio devojke i pretvarao ih u seksualno roblje.

„JA ĆU IZ ZATVORA IZAĆI, ALI TI IZ GROBA NEĆEŠ NIKADA!“ Sandra (30) prebila komšinicu, pa završila iza rešetaka! Sada je otkriveno šta je radila mužu i deci. Ne zna se kom je gore (FOTO)

- On je priznao svoju umešanost u navedeno krivično delo i u trenutku hapšenja su mu oduzeti kompjuter, telefon, gotovina i putne isprave. Prema svedočenjima mladih devojaka koje su bile njegove žrtve, saznalo se da se Sablić bavio i preprodajom garderobe, kao i da je predlagao devojkama da im stvarima plati seksualne odnose sa njim ili njegovim prijateljima - navodi se u dokumentu.

Siniša Sablić

Instagram

Siniša Sablić, Foto: Instagram

Dodaje se i da je Sablić devojke na prevaru koristio za šverc robe iz Kube u Srbiju, ali i da ih je varao za novac.

Krišom se vratio u Havanu

Sablića je, prema pisanju medija, godinu dana pre hapšenja neko upozorio da je pod istragom, jer svi znaju čime se bavi i da će ga procesuirati ako nastavi. Posle toga mu je čak privremeno zabranjen ulazak na Kubu, ali se ipak vratio i odseo u istom kraju Havane, pa čak i u istoj zgradi! Ubrzo posle toga je uhapšen.

BIZARAN NAPAD SUZAVCEM, ČEKIĆEM I ŠTANGLOM NA VRAČARU! Dvojica muškaraca se predstavili kao policajci, tražili čoveku drogu, pa ga PRETUKLI na "mrtvo ime i prezime"!

- Finansirao im je putovanja u Srbiju i koristio ih za šverc robe sa Kube, a onda, kada bi ih doveo u Srbiju, menjao je avio-karte i tražio im da same pokriju troškove putovanja i smeštaja i na taj način ih primoravao na seksualne odnose sa muškarcima - navodi se u dokumentu.

Dovodio je Kubanke u Srbiju, a onda menjao avio-karte i tražio da se prostituišu kako bi platile troškove puta i smeštaj

Ovim povodom, Sabliću je otvoren dosije u istražnoj fazi, pod brojem 515/2018, za krivično delo podvođenje i trgovina ljudima.

Policija

Alo!/ Dejan Briza

Policija, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Rasturao porniće

Prilikom hapšenja u Sablićevom kompjuteru i telefonu su pronađene i pornografske slike i snimci. Kubanci su ga sumnjičili i da je strancima podvodio maloletnice, što se tamo tretira kao jako težak zločin.

- Sablić i još jedan kubanski državljanin iz mere predostrožnosti se nalaze u istražnom zatvoru, a istražni proces je još u toku - zaključuje se u ovom izveštaju.

DETALJI HORORA U ŽEPČI! Za dečakom (6) koji je upao u nabujali potok se i dalje traga, a policija pronašla nešto od čega će vam se SLOMITI SRCE! (VIDEO)

5 godina je Sablić živeo na Kubi, pre nego što je uhapšen

Obijen sef

Podsetimo, Siniša, koji je u penziji, poslednjih pet godina je živeo na Kubi, a pod istragom tamošnje policije bio je poslednjih godinu dana. U problem je upao kada su mu u zgradi u kojoj je iznajmio stan navodno nestale pare iz sefa, za šta je okrivio vlasnike. Prijavio ih je policiji za krađu, a oni su nakon toga njega za podvođenje.