Žepča
Printscreen

Kako se nezvanično saznaje, dečak (6) je vozeći bicikl po drvenom mostu ispred kuće izgubio ravnotežu i upao u nabujali potok. Njegova majka odmah je skočila za njim u nameri da ga spasi iz vodene bujice, međutim, voda je bila prejaka te ona nije uspela u svojim namerama.

Nedugo nakon toga, meštani su nekoliko desetina metara pratili šestogodišnjeg dečaka u potoku, a zbog nepristupačnog terena ništa drugo nisu mogli uraditi. Brzom intervencijom, meštani su na dva mosta koja se nalaze nekoliko stotina metara od mesta gde je dečak upao u potok postavili metalne vodopropusne ograde kako bi sprečili da dečak završi u reci Bosni.

Žepča

Printscreen

Žepča, Foto: Printscreen

Vozilom Hitne pomoći majka dečaka je prevezena u bolnicu, a specijalna jedinica MUP-a ZDK angažovana je na traganju za dečakom. Za dečakom tragaju i Specijalna policijska jedinica MUP-a ZDK. Napori meštana traju već satima, pregleda se svaki metar korita potoka, kukama se pretražuje dno.

 

- Ekipe su na terenu i trenutno se radi na postavljanju mreže preko reke kako bi telo nesrećnog dečaka moglo biti izvučeno - kažu iz GSS-a. Bicikl je pronađen nekoliko stotina metara od mesta gde je dečak upao u potok, ali njemu nema ni traga.