policijska traka policija mesto zločina ubistvo
Alo!/Dejan Briza
policijska traka policija mesto zločina ubistvo

Alo!/Dejan Briza

policijska traka policija mesto zločina ubistvo, Foto: Alo!/Dejan Briza

 

Aleksandar Jašarević (47) iz sela Brestovac kraj leskovca juče ujutru je iz pištolja izrešetao komšiju Sašu Jašarevića (43), pa ga dotukao kocem! Ubica je odmah uhapšen i protiv njega je pokrenuta istraga.

"ČULA SE GALAMA, ALI TOME NIKO NIJE PRIDAVAO PAŽNJU" Tragedija kod Leskovca: Rođaci se posvađali zbog drva za ogrev! Počelo banalno, završilo se krvoprolićem

Reč je o dve porodice, koje su bile godinama u lošim odnosima. Zločin se desio u 8:30, nedaleko od lokalne mahale na putu za susedni Pukovac. Ubica je na putu presreo Sašu, koji je išao pešice sa suprugom Draganom (32), i bez reči ispalio u njega tri metka.

Očajna Dragana, koja je bila očevidac krvoprolića, izjavila je da je Aleksandar nakon pucnjave svirepo izudarao kocem Sašu kako bi bio siguran da ga je ubio.

 

- Presreo nas je biciklom i odmah iz džepa izvukao pištolj i uperio ga u moga muža. Ispalio mu je tri hica u stomak i grudi. Posle je uzeo kolac i njime ga dokrajčio. Hteo je i mene da ubije, ali sam nekako uspela da se odbranim. Prišla sam do supruga da mu pomognem, međutim nije mu bilo spasa – posvedočila je Dragana Jašarević, ubeđena da je ubistvo planirano:

- Krenuli smo u Pukovac da platimo građu koju smo uzimali za kuću. On je nas pratio od ranog jutra i verovatno je čekao da se malo udaljimo iz mahale.

NOĆAS U 2 SATA DOHVATIO NOŽ I OTIŠAO MU NA VRATA Paraćinac zaklao komšiju iz bednog razloga!

Šta je konkretan motiv ubistva za sada nije poznato. Pojedini meštani mahale pričaju da je Saša dan ranije navodno pretukao Aleksandrovu suprugu i tasta, ali Dragana to demantuje. Ona tvrdi netrepeljivost između dve porodice datira od pre pet godina, kada se Aleksandar posvađao sa Sašom oko drva za ogrev.

Iza Saše su ostala četvorica sinova, starosti od 7 do 16 godina. Najstariji Martin svestan je da će sada morati da preuzme ulogu glave porodice:

- Ja sam dobar đak i otac je želeo da me iškoluje, da ne budem nadničar kao on. Ali sada nema više ko da brine o nama, pa ću morati prekinem sa školovanjem i da pomažem majci.