Brčni par N. M. i Ž.M. iz Laćarka
Privatna arhiva
Brčni par N. M. i Ž.M. iz Laćarka

Privatna arhiva

Bračni par N. M. i Ž.M. iz Laćarka, Foto: Privatna arhiva

Strava i užas! Ž. M. (39) i njen suprug N.M. (46) poginuli su, a njihovi sinovi, stari 13 i 11 godina, teško su povređeni kada je na pružnom prelazu kod sela Zminjak, nedaleko od Šapca, na njihov automobil „ford fokus“ naleteo teretni voz!

Majka je ispala iz vozila i glava joj je otkinuta, dok su deca s otvorenim prelomima u šoku dozivala majku i oca, saznaje „Alo!“ od očevidaca!

Prema nezvaničnim informacijama, porodica se vraćala iz Banje Koviljače, gde su bili na odmoru. Kako saznajemo, teretni voz se kretao iz pravca Šapca ka Zvorniku kada je došlo do sudara s automobilom u kojem se nalazila porodica. Na licu mesta su poginuli otac i majka, dok su deca teško povređena prebačena u šabačku bolnicu.

Nesreća se dogodila u mestu Zminjak kkkod Šapca

RTS

Nesreća se dogodila u mestu Zminjak kod Šapca n aprelazu koji nema rampu Foto: RTS

Horor u kakvom se našla porodica najbolje nam je opisao očevidac, koji je želeo da ostane anoniman.

- Čuli smo da svira voz! Nekoliko puta je svirao, a zatim su se čuli udarac i neka gužva. Pošto radim u blizini, otišli smo da vidimo šta se dešava i bili smo šokirani. Automobil se nalazio u jarku, što znači da je od siline udarca sleteo s pružnog prelaza. Majka je od udarca ispala iz vozila i preminula je na licu mesta. Zatim smo videli njenog muža u automobilu, bio je živ još nekoliko minuta, pa je izdahnuo! To je bilo strašno - ispričao nam je meštanin koji je želeo da ostane anoniman i koji je opisao najbrutalnije detalje, koje će, nažalost, pamtiti za ceo život:

Porodica se vraćala sa odmor aiz Banje Koviljače

Pink

Porodica se vraćala sa odmor aiz Banje Koviljače, Foto: Pink

- Ženi je otkinuta glava! Distancer sa voza je verovatno udario u njenu stranu, pa je zadobila strašne povrede. Deca su bila u vozilu. Jedan od njih je imao otvoreni prelom noge. Dečak od 13 godina je bio komunikativan, dok je drugi, mlađi, bio svestan, ali je samo ćutao, jer je bio u totalnom šoku. Stariji je jaukao i vikao: „Mama, tata!“. Verujte mi, popio sam lek za smirenje, šta sam sve video - ispričao je naš sagovornik.

Mašinovođa signalizirao

U „Infrastrukturi Železnice Srbije“ saopštili su da je putni prelaz obezbeđen vertikalnom drumskom signalizacijom.

- Mašinovođa je zvučnom signalizacijom najavljivao da voz prilazi putnom prelazu i počeo je da koči kada je primetio automobil na putnom prelazu, ali drumsko vozilo uprkos svim znakovima upozorenja nije na vreme uspelo da pređe prugu - navodi se u saopštenju.

Kako saznajemo, nesrećna porodica se vraćala iz Banje Koviljače.

- Pružni prelaz nije imao rampu. Voz je signalizirao, ali vozač automobila nije uspeo da pređe prugu na vreme. Otac se nalazio na mestu vozača, a majka na mestu suvozača, dok su se deca nalazila na zadnjem sedištu - navodi izvor. Utvrđuju se okolnosti koje su dovele do tragedije.

Pročitajte još:

Komentari (1)

Mira

26.07.2020 01:03

Pa ti letuj u Srbiji.... Da li je moguce da je toliki problem postaviti rampe? Narocito posle one uzasne nesrece u Nisu kad je voz prepolovio autobus? Da li postoji i jedna zemlja koja nema rampu na prelazima. U normalnim uredjenim drzavama svaki lokal, prodavnica, shopping centar imaju rampe.