Hitna pomoć
Alo!/Masanori Jošida

 

Hitna pomoć

Alo!/Masanori Jošida

Hitna pomoć, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Teška saobraćajna nesreća na starom autoputu od Niša ka Leskovcu, u blizini doljevačkog naselja Belotince, dogodila se u danas u kojoj je poginuo E.A. (49) iz leskovačkog romskog naselja Podvorce. Njegov rođak K.A. teže je povređen i odmah nakon nesreće smešten na odeljenju ortopedije u niški Klinički centar.

Kako nezvanično sazanjemo nesreća se dogodila u jutarnjim satima oko 5.50 časova iz za sada neutvđenih raloga. S obzirom na to da se nesreća dogodila na ravnom putu, bez krivina, policija pretpostavlja da je u pitanju neprilagođena brzina uslovima puta. Kolovoz je bio vlažan, a na tom delu puta u leskovačkom Pomoravlju bilo je dosta magle.

Kako alo.rs sazanje da je automobil leskovačkih registarskih tablica "ford fiesta" u kojem je bio nesrećni Leskovčanin bio u potpunosti smrskan pa su vatrogasci morali da seku lim automobila kako bi izvukli povređene. Automobil marke BMV niških tablica kojim je upravljao tridesetogodišnji nišlija je navodno manje oštećen, a vozač istog je lakše povređen. Na skretnici glavnog puta za Belotinac kod mesta Orljane navodno se dešavaju češće saobraćajke, a najčešće zbog prebrze vožnje i neopreznosti vozača jer regionalni put od Leskovca ka Nišu uglavnom prolazi kroz velika naseljena mesta.

Hitna pomoć

Alo!/Masanori Josida

Hitna pomoć, Foto: Alo!/Masanori Josida

Kako nezvanično saznajemo povređeni suvozač poginulog K. A. iz Leskovca ima prelom vratnog pršljena, prelom potkolenice i više ogrebotina po licu i telu. Njegovo zdrastveno stanje za sada je stabilno.

Regionalni put na relaciji Niš - Leskovac je najverovatnije zbog neplaćanja putarine suviše je opterećen,sve više kamiona šlepera i drugih većih vozila je na njemu. Vozači često ne poštuju ograničenja brzine pa je na ulazu u Leskovac neočekivano veliki broj udesa.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu jutro na regionalnom putu Niš - Orljane kod mesta Belotinac poginula je jedna osoba, a dve su povređene.

Kako se saznaje, poginuo je E. A. (48) iz Leskovca, a njegov sin K. A. (23) je teže povređen.

Do nesreće je došlo, prema prvim informacijama, kada je vozilo marke "bmv" niških registracija udarilo u "ford" leskovačkih registarskih oznaka.

Nezvanično, "ford" se pokvario, te su stali pored puta, a na njih je naleteo "bmv" čiji je vozač bio u pijan stanju, pa se, pretpostavlja, da zato nije video vozilo.

Dvadesetrogodišnji K. A. je zadobio prelom vratnog pršljena, povrede ramena i prelom potklenice, nije u životnoj opasnosti, dok je drugi putnik iz "forda" je zadobio lakše telesne povrede, svestan je i verovatno će danas ili sutra biti pušten kući.