Alen i Medina
B.A.
Alen i Medina

B.A.

Alen i Medina, Foto: B.A.

Ovim rečima potresnu ispovest počinje Rijalda Kozica, sestra Alena Kučevića (24) koji je sa verenicom Medinom Bjelak (22) tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj, kada su se sudarili sa policijskim automobilom koji je pod rotacijom išao brzinom od 160 kilometara na sat!

Šok, tuga i neverica nadvili su se nad porodicama Bjelak i Kučević zbog gubitka mladih verenika koji su tragično nastradali u najsrećnijim trenucima svog života.

Pročitajte još:

 

- Otišao je najbolji od nas. Alen je bio dečko za primer i mi smo se svi ugledali na njega. U osnovnoj školi je bio odličan učenik, posle je dobio želju da ide u inostranstvo da radi, što je i ostvario. Sa druge strane, Medina, skromna i divna devojka, u Nemačku je došla sa roditeljima bežeći od rata. Njih dvoje su se, ipak, upoznali u Srbiji - priča Rijalda, Alenova sestra.

Ona je bila na raspustu u Srbiji, u Brodarevu, odakle je i njegov otac. Počeli su da se druže, dopisivali su se a onda su se i zaljubili.

- Bili su u vezi tri godine, bili su nerazdvojni. Funkcionisali su kao pravi par uvek. I tog dana su išli da gledaju novi stan i plan je bio da odmah posle svadbe u avgustu počnu da žive zajedno. Već su kupili cipele za svadbu... Sve je bilo spremno za njihov zajednički život i u jednom trenutku se sve preokrenulo - priča za Blic neutešna Rijalda, ističući da su godinama priželjkivali taj dan, a da sada, kada su uspeli sve da realizuju, "desilo se šta se desilo".

Kao što je Alen bio ponos svoje porodice, tako je Medina bila mezimica u svojoj familiji. Nakon što su njeni roditelji sa troje male dece bežeći od ratnog vihora na našim prostorima konačno svili gnezdo u Nemačkoj, Medina se školovala i na kraju upisala fakultet. Ona je najstarija od troje dece, a pored nje roditelji imaju još jednu ćerku i sina. Ipak, otac je bio izuzetno vezan za nju.

Medina i Alen poginuli u Nemačkoj

B.A.

Medina i Alen poginuli u Nemačkoj, Foto: B.A.

Medinin otac zanemeo od tuge

Njeni roditelji, kao i Alenovi su u šoku. Kako je Rijalda ispričala, Alenov otac od tog dana niti jede niti pije. Medinin otac, koji se tog tragičnog dana sticajem okolnosti našao na istom putu i upao u kolonu koja je nastala zbog uviđaja, ni ne sluteći da je nekoliko stotina metara ispred njegova mezimica počiva nasred puta, potpuno je izgubio moć govora.

Preporučujemo i ovo:

 

- Ne mogu da se pomire sa tim što se dogodilo. Alenova majka i dalje misli da to nije istina, niko od nas ne može da se pomiri sa tragedijom. Najgore je što nikada nismo ni pomišljali da će se to njemu destiti, nije divljao za volanom, uvek je bio savestan vozač. Tog dana, on je krenuo da pretiče i to jeste njegova greška. Ali tokom preticanja, automobil ispred kog je trebalo da se uključi u svoju traku nije usporio i propustio ga, već je ubrzao zakačio u zadnji deo Alenovog auta - prepričava Rijalda dodajući da je trebalo da doputuju u Srbiju 17. aprila i da su već kupili karte.

Tada je, kaže, Alen izgubio kontrolu, a u susret je naišao policijski automobil pod rotacijom, vozeći brzinom od 160 kilometara na sat. Sudarili su se direktno, a udarac se najviše odrazio na onu stranu gde je sedela Medina. Usled jakog udara nesrećna devojka je na mestu ostala mrtva.

Sa druge strane, Alena su brzo nakon toga izvukli iz automobila i on je tada još uvek davao znake života. Ipak, ubrzo za svojom verenicom je i on izdahnuo, najverovatnije usled unutrašnjeg krvarenja.

Medina i Alen poginuli u Nemačkoj

B.A.

Alen na nastupu Dragane Mirković, Foto: B.A.

Verenici će počivati zajedno

- Juče u pola šest klanjala se dženaza u Nemačkoj, pošto ima oko 500 ljudi koji su tamo i neće moći da dođu na sahranu. Oni će ih ispratiti i trebalo bi da budu u Srbiji u četvrtak uveče - objašnjava Rijalda.

Verenici će biti upokojeni u petak, zajedno. Odluka njenih i njegovih je takva jer, kaže, ne žele da ih razdvajaju.

- Za života su bili nerazdvojni i ne bi bilo fer da ih mi razdvajamo. Bog je odlučio da ih na svoj način venča i da zauvek budu zajedno - zaključuje Rijalda.

Alenov rođeni brat prvi saznao tragičnu vest

Baš taj dan je, priča Rijalda, trebalo da odu po njegovog rođenog brata Amira, sa kojim je živeo u Nemačkoj. Ipak, Amir je umesto brata i buduće snaje na svojim vratima dočekao policajce koji su mu saopštili tragičnu vest.

 

Zbog šoka i bola koji se u sekundi sručio na njega lekari su morali da mu daju sedative. Potom je otišao kod strica koji takođe živi u Nemačkoj i od tog dana se više nije vraćao u njegov i Alenov stan.

Podsetimo, tog tragičnog dana, nedaleko od mesta nesreće, srušio se ruski avion i prilikom toga je nastradalo troje ljudi. Policijski automobil koji se sudario sa Alenovim, jurio je na mesto nesreće. Prilikom udesa, troje policajaca je teško povređeno i oni su helikopterima prebačeni do najbližih bolnica. Iako teško povređeni, policajci su van životne opasnosti.