Miloš Vučević, Novi Sad
Promo
Miloš Vučević, Novi Sad

Promo

Miloš Vučević, Novi Sad, Foto: Promo

 

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa članom Gradskog veća za obrazovanje Vladimirom Jelićem obišao Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ u kojoj su okončani radovi na nadogradnji objekta čime je škola dobila 400 m2 dodatnog prostora, odnosno četiri učionice, dva toaleta i jednu prostoriju za nastavnike.

Za ovu školu u 2019. godini predviđena su i sredstva iz budžeta Grada za održavanje kuhinje i trpezarije, za zamenu podne i zidne obloge, dotrajalih instalacija vodovoda i kanalizacije u kuhinji, stolariju i za molersko-farbarske radove. Takođe, u prizemlju objekta Osnovne škole "Vuk Karadžić" adaptiran je prostor za decu predškolskog uzrasta, koji će biti na raspolaganju Predškolskoj ustanovi "Radosno detinjstvo".

Miloš Vučević, Novi Sad

Promo

Miloš Vučević, Novi Sad, Foto: Promo

 

- Jedno od najvećih izdvajanja iz budžeta Grada, ako ne računamo investiranje u primarnu komunalnu infrastrukturu, jeste za oblast obrazovanja, a to ulaganje direktno garantuje sigurniji razvoj i budućnost grada. Završili smo investiranje u OŠ "Vuk Karadžić“ na Salajci. Radovi su sprovedeni u nekoliko faza, tako da se projekat odnosio na proširenje kapaciteta škole, kao i na adaptaciju postojećih prostorija koje su predate na korišćenje Predškolskoj ustanovi „Radosno detinjstvo“.

Miloš Vučević, Novi Sad

Promo

Miloš Vučević, Novi Sad, Foto: Promo

 

 

Preko Gradske uprave za obrazovanje je investirano i u kuhinju i trpezariju, u toplifikaciju i infrastrukturu, kao i u parterno uređenje dvorišta, a sve ukupno je iz budžeta Grada u te svrhe izdvojeno 56 miliona dinara, dok je 2,5 miliona dala Pokrajina preko konkursa za rekonstrukciju kotlarnice. Očekuje nas proširenje kapaciteta vrtića „Bambi“ na Salajci, kao i rekonstrukcija vrtića u Miletićevoj ulici, kada ćemo decu iz tih objekata privremeno premestiti da borave u ovima sa proširenim kapacitetom, da što manje trpi proces nastave i čuvanja dece predškolskog uzrasta. Ovo je prvi put da smo u istom dvorištu spojili školu i predškolsku ustanovu, s tim da veoma vodimo računa o aspektu bezbednosti zbog različitog uzrasta dece - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Miloš Vučević, Novi Sad

Promo

Miloš Vučević, Novi Sad, Foto: Promo

 

Direktorka škole Zorica Zeljković se zahvalila Gradu na ulaganjima u prethodnom periodu i istakla da se ovim proširivanjem kapaciteta stiču uslovi da se poveća broj dece koja pohađaju nastavu, te da od ove godine škola ulazi u jednosmensku nastavu.

Ona je rekla da će, zahvaljujući renoviranoj kuhinji sa trpezarijom, svaki učenik od 1. do 4. razreda moći u objektu škole da ima i ručak.

Podsećamo grad Novi Sad je podelio udžbenike za đake prvake.