SRBIJI PRETI OPASNOST OD POPLAVA Vodostaj sve viši! Granice redovne odbrane probijene! Neke reke se izlivaju, druge nadolaze, ovi krajevi NAJUGROŽENIJI!

Na današnji dan visina vodostaja reke Save u Beogradu iznosi 414 centimetara

Vreme, kiša
Vreme, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Nakon obilnih padavina vodostaji reka su u porastu, a kako su padavine najavljene i za naredni period, bitno je na vreme obratiti pažnju na visinu vodostaja velikih reka kako ne bi došlo do poplava.

OVO SUNCE NAM JE SAMO ZAMAZALO OČI! BEOGRADU PRETE POPLAVE! Vodostaj Save i Dunava raste, prognoze RHMZ-a su uznemiravajuće!

Na današnji dan visina vodostaja reke Save u Beogradu iznosi 414 centimetara, dok će, prema prognozi RHMZ, u sredu iznositi 467, što je blizu granice redovne odbrane od poplava, koja iznosi 500 centimetara.

Kada je u pitanju Dunav, visina njegovog vodostaja u Zemunu danas iznosi 451 centimetar, dok je najveća visina vodostaja za predstojeći period najavljena za sredu i iznosiće 511 centimetara. Granica redovne odbrane od poplava u ovoj tački iznosi 550 centimetara.

DOKTORI POZIVAJU! Sutra u periodu od 8.00 do 16.00 sati idite u Klinički centar! Ne treba vam ni novac ni zdravstvena knjižica!

Ipak, vodostaj Dunava je trenutno nešto viši u Pančevu, gde iznosi 457, dok će 29. maja visina vodostaja biti 510 centimetara, što je veoma blizu granici redovne odbrane koja iznosi 530 centimetara.

Granica vanredne odbrane od poplava na Savi u Beogradu je 600 centimetara, dok za Dunav u Beogradu i Pančevu ona iznosi 650 centimetara.

135. GODINA OD ROĐENJA MAJORA DRAGUTINA GAVRILOVIĆA Sećanje oficira koji je herojskim govorom i jurišom osvetalo obraz srpske prestonice, ali Srbija je bila nemilosrdna prema njemu

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi