KOMUNISTIČKA PROŠLOST POKUCALA NA VRATA Veza Mire i Tita za koju niko nije znao: Sudbina se poigrala krajem 20. veka

Priča neverovatna od početka

Mira Marković
Mira Marković, Foto: Profimedia

 

Život i misteriozna smrt Davorjanke Paunović, koju je Josip Broz obožavao, veoma su uticali na suprugu Slobodana Miloševića, inače Davorjankinu sestričinu.

Tačno 71 godina navršila se od misteriozne smrti Davorjanke Paunović Zdenke, učesnice NOB, lične sekretarice Josipa Broza Tita i, kako mnogi smatraju, njegove najveće ljubavi.

Davorjanka je Tita upoznala neposredno pre izbijanja Drugog svetskog rata i njihova, kako su svedočili savremenici, strasna ljubav trajala je sve do njene smrti, u maju 1946. godine. Iako je Davorjanka zvanično umrla od tuberkuloze, spekulisalo se da joj je glave došla njena romansa sa Titom, kome su čelnici tajnih službi, navodno, za suprugu namenili zapravo Jovanku Broz.

Davorjanka je, zanimljivo, bila tetka Mirjane Marković, supruge Slobodana Miloševića, a njihove sudbine su bile čudno isprepletane.
Majka Mirjane Marković Vera Miletić i Davorjanka Paunović bile su rođake. Pored rodbinskih veza, njih je povezivalo i to što su obe kao vrlo mlade postale komunistkinje, i to veoma istaknute.

Mirina majka Vera i Davorjanka su kao vrlo mlade upoznale Tita. Obe su radile kao kuriri partije. Zajedno su išle za Beograd i Zagreb. Takođe, obe su bile veoma lepe. Neki su pričali i da su obe bile Titove ljubavnice.

Mirina majka Vera Miletić uhapšena je, a nakon strašne torture u Banjičkom logoru streljana je 7. septembra 1944. u Jajincima. Komunisti su je kasnije optuživali da je tokom mučenja „izdala partiju i narod“.

POSLEDNJA PORUKA MIRE MARKOVIĆ SRBIMA Ovo je rekla u DVE kratke i jasne rečenice

Miru su obeležile sudbine tetke Davorjanke, a naročito majke, kako mnogi misle, za ceo život. Godine 1997. sudbina se ponovo poigrala i povezala ove žene. Te godine Milošević je izabran za predsednika SRJ, a Mira se sa njim uselila u Titovu rezidenciju u Užičkoj 15, gde je Davorjanka s Brozom živela neko vreme. Sloba i Mira su često koristili i Beli dvor, ispred kojeg je po Titovom zahtevu sahranjena Davorjanka.

MIRA MAROVIĆ NEĆE BITI SAHRANJENA NA GROBLJU!? Imala je samo jednu želju, da počiva ispod OVE LIPE, kada vidite zašto rasplakaćete se!

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Smilja Smiljanic
  14/04/2019 - 18:42
  Davorjanka je Mirina majka,a ne tetka !!! Tito je Mirin otac !!! U Narodnoj skupstini 50-tih Tito je podneo zahtev za primanje posebnog zakonskog funkcionerskog novcanog dodatka gde spominje cerku Miru !!!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi