NOV ZAKON Ukida se porez na kubikažu!

Vlasnici automobila porez na svoje četvorotočkaše plaćaće na osnovu njihove vrednosti, a ne kubikaže, kao do sada.

Automobil retrovizor
Ilustracija: Shutterstock

- Ministarstvo pokušava da unapredi način oporezivanja automobila više od pšola godine. Ideja je bila da se vozila oporezuju na osnovu tržišne vrednosti, najverovatnije na osnovu kataloga Auto-moto saveza Srbije. Ministarstvo bi odredilo više kategorija, na primer auto vrednosti hiljadu evra plaća porez od na primer hiljadu dinara. I na kraju, kad dođete da registrujete auto, onda neko mora da uzme katalog i vaš auto svrta u neku kategorioju - objašnjava izvor "Kurira" iz Ministarstva finansija

Sada sve stoji jer nema rešenja za ovaj tehnički problem.

- Realno, to nije posao policije, ali je ona deo državnog sistema, pa bi država trebalo sama sebi da se naredi nešto - kaže sagovornik.

 • Korisnik: lazarinjo
  07/02/2017 - 17:29
  Predlazem da i osiguranje placamo prema vrednosti automobila. Skuplji auto skuplje osiguranje. Imam stari auto 1100 kubika i placam osiguranje kao da imam nov auto. A kad mi osiguranje isplacuje stetu onda gleda kada je auto proizveden i vrednost auta. E ne moze tako.
 • Korisnik: zivorad
  07/02/2017 - 13:46
  Pozdravljam oporezivanje auta na osnovu njihove vrednosti. Skuplji auto = veci porez. Jeftiniji auto = manji porez.
 • Korisnik: Kengur
  07/02/2017 - 11:26
  Od ovog zakona nece biti velikih promena.Bogati i dalje nece placati porez na luksuz.Besni dzipovi i automobili ce biti registrovani na teretno ili invalida.Posten narod ce placati porez kao ja iako mi je tasta invalid ali mi savest nedozvoljava.Ja bih uveo raznobojne tablice za kategorije vozila neka narod vidi ko sve vozi "privilegovano".
  • vojvođanin @Kengur
   07/02/2017 - 14:36
   Dali se sećate čuvenih crvenih registracionih tablica koje su nosila sva službena vozila. Da ih je danas bilo bi jako malo običnih belih tablica, ali ....
 • Korisnik: XXL
  07/02/2017 - 09:56
  "Sada sve stoji jer nema rešenja za ovaj tehnički problem"? Od kada je ALAVOST i GRAMZIVOST Režima da od građana 'namakne' što više novca za njih - tehnički problem? Sednu u skupštinske, parlamentarne skamije podignu ruke i izglasaju Zakon kakav im odgovara i sve bude kako Oni vole da istaknu - transparentno. Zar ne? Verovatno je 'problem' KOLIKO novca da 'zahvate'? Eeee to je onda druga stvar. To će se rešiti kada se pribave statistički podaci ko sa čim i kojim automobilima raspolaže.
 • Korisnik: Španac Valjevo
  07/02/2017 - 09:43
  Manjak sa ove stavke dopuniti sa dodatnim porezom na pelene, hranu za bebe, knjige, igračke za decu...
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi