kiša, nevreme
Tanjug/Dragan Kujundžić
kiša, nevreme

Tanjug/Dragan Kujundžić

kiša, nevreme, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

* Poslednji dan toplog dela leta biće još sutra

* Do kraja septembra uživaćemo u najprijatnijem mesecu u godini

* U jednom delu će non stop padati kiša

Od utorka se opraštamo sa letnjom žegom, sledi nam osveženje u vidu kratkotrajnih padavina i niže temperature do sedam stepeni, ali se suvo i prijatno vreme nastavlja do kraja semptembra.

Još danas i sutra veći deo dana biće sunčano i vrlo toplo sa maksimalnim temperaturama od 33 do 35 stepena, ali se u noći ka utorku očekuje hladan front koji će našoj zemlji doneti pad temperature i ređu kišu, osim na jugoistoku i istoku gde će se do kraja dana zadržati veoma toplo vreme.

Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda u Srbiji će sutra biti sunčano i veoma toplo, samo je posle podne na jugozapadu uz lokalni razvoj oblačnosti moguća retka pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom. Jutarnja temperatura biće od 10 na jugoistoku do 20 stepeni na severu, a najviša dnevna od 31 do 35 stepeni, u Beogradu oko 33.

 

Meštanima se povraća od prizora i smrada! (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

AUTOR: Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 01.09.2019. 22:17 Stanovnici Miloševca guše se od smrada zbog gomile pilećih nožica koje su izručene u reku. Oni pozivaju nadležne da odmah reaguju i kazne počinioce. Pileće nožice, Foto: Alo! * Gomila pilećih nožica bačena u reku Moravu * Meštani se žale na prizor * Jedan od stanovnika kaže da iza svega stoji klanica - Ekološka katastrofa!

- Poslednji dan toplog dela leta biće još sutra. Od utorka sledi osveženje i niže temperature za oko pet do sedam stepeni najpre u severozapadnim krajevima, a zatim u sredu i u ostalim delovima zemlje - kaže meteorolog Nedeljko Todorović.

On objašnjava da prosečna maksimalna temperatura za početak septembra iznosi 24 stepena, te da će se narednih nekoliko dana one kretati oko ili koji stepen iznad prosečnih vrednosti.

- Temperature koje nam slede uz osveženje kretaće se između 25 i 30 stepeni Celzijusovih, što znači da su u okviru prosečnih ili malo iznad proseka za ovaj period godine. Treba napomenuti da će osveženje doneti manju količinu padavina, i to uglavnom kratkotrajnu kišu lokalnog karaktera, što može da znači da je ponegde neće ni biti - ističe Todorović.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema njegovim rečima takvi izgledi vremena zadržaće se do kraja naredne sedmice, s tim što je od 9. septembra moguće i dodatno zahlađenje za nekih dva stepena. Po svim prilikama vrelih dana više neće biti, a ovaj mesec obeležiće suvo vreme i prijatne temperature vazduha.

- Do kraja septembra uživaćemo u najprijatnijem mesecu u godini. Biće lepo i suvo vreme u većem delu dana - zaključuje sagovornik.

Međutim, u jednom delu septembra će biti neprijatnih iznenađenja, odnosno, u periodu od 9. do 13. septembra će non stop padati kiša.

Da rezimiramo, osveženje će doneti uobičajene temperature za ovo doba godine, ali s obzirom da smo imamo više od 15 vezanih dana sa ekstremnom vrelim vremenom, subjektivni osećaj biće da su je pad temperature niži nego što prikazuju brojke na termometru. U svakom slučaju, sledi nam pozno leto.

BONUS VIDEO: Bili smo u "karton sitiju" ispod Pančevačkog mosta