Voda u bazenu uvek je zagrejana do 28 stepeni
Nenad Vujanović
Voda u bazenu uvek je zagrejana do 28 stepeni

Nenad Vujanović

Voda u bazenu uvek je zagrejana do 28 stepeni, Foto: Nenad Vujanović

Nove instalacije, preuređene sale, bazeni i saune, kao i mnogobrojni novi programi nakon renoviranja su već počeli da privlače rekreativce i profesionalne sportiste iz svih krajeva Beograda.

Anketa:

Da li ste ikada plivali na "Starom DIF-u"?

 

Zahvaljujući zajedničkoj investiciji Sekretarijata za sport i Centra, građanima su dostupni treninzi sa vrhunskim stručnjacima u savremenom ambijentu.

Prva rekonstrukcija ovog za Beograd ključnog sportskog objekta bila je neophodna, kaže za „Alo!“ Dragana Belojević, gradska sekretarka za sport.

- Poslednji put na ovoj zgradi je nešto rađeno davne 1968. godine, a to se jasno moglo videti kako na spoljašnjosti, tako i u unutrašnjosti objekta. Sekretarijat je sada rešio da ulaže u sve gradske sportske centre, pa je nakon „Tašmajdana“ i „Pionira“, došao red i na GCFK, gde smo napravili sjajne rezultate - objasnila je Belojevićeva.

Sekretarka Dragana Belojević i direktor GCFK Vladimir Janković

Nenad Vujanović

Sekretarka Dragana Belojević i direktor GCFK Vladimir Janković, Foto: Nenad Vujanović

Čuveni "Stari DIF" nakon rekonstrukcije korisnicima nudi skoro četrdeset programa za rekreativce, kao i besplatne kampove za beogradske osnovce i srednjoškolce. Kako objašnjava direktor centra Vladimir Janković, obnovljeni su bazeni i sportske sale, ali unapređivanje rada se neće zaustaviti na tome.

- Zahvaljujući Sekretarijatu za sport i sekretarki lično, posle više od 50 godina smo obnovili ovaj biser gradskog sporta u kom su stasale generacije. Rekonstruisati zgradu koja je spomenik kulture nije lako, niti može da se uradi brzo, tako da su ove godine zamenjene instalacije, pločice, stolarija i obnovljene su sale za vežbanje. Zahvaljujući Sekretarijatu za energetiku postavili smo i solarne panele, pa smo sada i energetski efikasniji - kaže direktor i dodaje da se naredne godine očekuje obnova toaleta i rekonstrukcija fasade, čime će obnova ovog sportskog centra biti kompletirana. 

Bezbednost na prvom mestu

Posle svakog treninga u GCFK-u pravi se pauza za čišćenje i dezinfekciju prostora, a svi zaposleni i korisnici u obavezi su da nose maske i poštuju sve važeće epidemiološke mere, pa je bezbednost u ovoj instituciji na visokom nivou.

.