Komunalac
printskrin
Komunalac

printskrin

Komunalac, Foto: printskrin

Da bi izbegli gužve u saobraćaju, pojedini vozači ne samo što voze obližnjim tramvajskim šinama, nego i pešačkim stazama i zelenim površinama u Topčiderskom parku.

Grmljavina Munja Munje Grom Gromovi

Profimedia

 

Komunalna policija juče je tu dežurala, ali se ispostavilo da imaju ovlašćenja da pišu kazne samo ukoliko vozilo stoji. Vladimir Đorđević iz Komunalne policije rekao je u uključenju uživo na TV "Prva" da je ova služba nadležna kada vozila stoje, a onog momenta kada se kreću, prelaze u nadležnost Saobraćajne policije. Međutim, ako se vozilo kreće zelenom površinom, onda može da ga zaustavi i komunalni policajac i, prema propisima koji su stupili na snagu pre sedam dana, da napiše kaznu od 25.000 dinara.

Kiša

Alo!

 

Tokom uključenja uživo u jutarnji program TV Prva, jedna sugrađanka stala je automobilom u Topčiderskom parku i komunalni policajac joj je prišao. Na njegovo pitanje zašto vozi po stazi u parku rekla je da žuri, a na njegove reči da joj zbog toga sleduje kazna od 25.000 dinara samo je kratko rekla: "Nemojte je pisati, molim vas".

- Ovog puta je prošla sa merom upozorenja. Nadam se da dotičnu gospođicu nećemo više zateći u parku - rekao je komunalni policajac reporterima TV "Prva".

Nakon hitnog sastanka zamenika gradonačelnika Gorana Vesića juče sa nadležnima za rešavanje problema sa bahatim parkiranjem i vožnjom po Topčiderskom parku izdat je nalog da se počne sa postavljanjem stubića na pešačkim stazama u zoni parka, a da pored komunalne policije u ovom zaštićenom dobru patrolira i saobraćajna policija.

 

PROČITAJTE JOŠ:

 

Komentari (2)

Milos

01.06.2019 19:03

Postavis stubice na ulazima u park i problem resen. Koliko to moze da kosta?

Raaza

01.06.2019 20:47

Izvinite a sta radi Gradonacelnik,osim sto prima platu?