PORED RUSIJE I KINE ONI SU NAM NAJVEĆI SAVEZNIK Srbiji će priskočiti u pomoć kad god zatreba! Neće štedeti svoje živote!

Savezništbo sa njma donosi nam samo dobro.

Vojska Srbije, Sloboda 2019, Batajnica
Foto: Ministarstvo odbrane /Damir Band

Ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin sa članovima delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, u okviru zvanične posete Republici Belorusiji, prisustvovao je večeras svečanoj akademiji povodom Dana zaštitnika otadžbine i Oružanih snaga Belorusije, u Dvorcu Republike u Minsku.

Aleksandar Vulin i Viktor Hrenin
Foto: Ministarstvo odbrane RS

Svečanosti su prisustvovali pomoćnik predsednika Republike Belorusije za bezbednost Viktor Lukašenko, državni sekretar Saveta za bezbednost Republike Belorusije general-potpukovnik Andrej Ravkov, ministar odbrane general-major Viktor Hrenin i brojni gosti iz Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Republike Belorusije i društvenog, privrednog i kulturnog života te zemlje.

Aleksandar Vulin i Viktor Hrenin
Foto: Ministarstvo odbrane RS

Dan zaštitnika otadžbine posvećen je formiranju Crvene armije 23. februara 1918. godine. Prvi put praznik je obeležen 1922. godine kao Dan Crvene armije i mornarice. U čast praznika na svečanoj akademiji izveden je bogat kulturno-umetnički program posvećen svim braniocima otadžbine i slavi i pobedama vojske Belorusije tokom njenih 102 godine postojanja. Na kraju dvodnevne zvanične posete Republici Belorusiji, ministar Vulin je istakao da je Belorusija prijateljska zemlja i da ona to pokazuje na svakom mestu.

Aleksandar Vulin i Viktor Hrenin
Foto: Ministarstvo odbrane RS

- Ne samo u bilateralnim odnosima sa nama, već i na svim međunarodnim forumima gde čvrsto drži našu poziciju, uvek glasa sa nama i za nas, uvek je principijelno protiv lažne države "Kosovo" gde god da se oni pojave. Zaista možemo da budemo zahvalni predsedniku Lukašenku i beloruskoj vladi na ponašanju i načinu kako se ophode prema Srbiji. Belorusija je važan saveznik, ne samo u vojnom, već i u ekonomskom i političkom smislu. Saradnja između naših naroda i našeg rukovodstva će se samo nastaviti. Ja sam, naravno, veoma zadovoljan posetom. Lepo je biti među prijateljima – izjavio je ministar Vulin na kraju posete Republici Belorusiji.

Aleksandar Vulin i Viktor Hrenin
Aleksandar Vulin, Foto: Ministarstvo odbrane RS

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi