Bolnica
Tanjug/Dušan Aničić
Bolnica

Tanjug/Dušan Aničić

Bolnica, Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Naime, Amerikancu se više isplati da kupi kartu, boravi dve nedelje u Srbiji, plati potpuno nove zube i vrati se kući. Zdravstveni turizam je, navode nadležni, naš adut, ali svakako i odgovornost.

Poplava, Lučani

Alo/ Dejan Briza

U Srbiji postoje veliki potencijali za razvoj zdravstvenog turizma i zato je važno raditi na promociji ordinacija koje ispunjavaju sve potrebne standarde, rečeno je juče na sastanku ministra zdravlja s partnerima na Projektu razvoja i unapređenja zdravstvenog turizma Srbije u Beogradu.

Tom prilikom četiri nove zdravstvene ustanove dobile su sertifikate o ispunjenim uslovima i standardima za učešće u projektu razvoja i promociji zdravstvenog turizma u Srbiji. Do sada je te kriterijume ispunilo oko 60 zdravstvenih ustanova.

Nevreme, oluja, grom, grmljavina

Alo!/Privatna Arhiva/Dragan Džod

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da je 2015, kada je sa radom počela radna grupa koja radi na promociji i razvoju zdravstvenog turizma, napravljen ozbiljan temelj za dalje unapređenje u ovoj oblasti. On je istakao i da Srbija ima ozbiljnu perspektivu i resurse. Lončar je rekao da će se raditi na promociji ordinacija koje ispune standarde, te da da će uskoro biti pokrenuta „gugl stor“ aplikacija s informacijama o ordinacijama koje postoje u Srbiji, a koje strani gosti mogu posetiti radi potrebnih tretmana i intervencija.

Krpelj

Shutterstock

Ministar zdravlja je kazao i da Ministarstvo podržava zdravstveni turizam u Srbiji i da je stalo iza privatnih ordinacija da bi se privukao veći broj turista i garantovali sigurnost i kvalitet usluge. On je istakao da su retke države koje je tako stoje iza svojih privatnih ordinacija i stručnjaka. Lončar je rekao da Srbija ima svetski poznate stručnjake, konkurentnu cenu, predivne prirodne lepote i tradicionalno srdačne ljude.