KRENULE KONTROLE! Ovo su paprene kazne za nenošenje maski u javnom prevozu!

Po važećem Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, za nepoštovanje protivpandemijske mere, kao što je obaveza nošenja maske, predviđena kazna za pojedinca je od 20.000 do 150.000 dinara.

Koronavirus u Srbiji
Koronavirus u Srbiji, Foto: Alo

Kazna za preduzetnike je od 50.000 do 500.000 dinara, dok je kazna za zdravstvene ustanove od 30.000 do 150.000 dinara.

Na području grada Beograda od danas od šest sati obavezno je nošenje maski u javnom prevozu i svim zatvorenim prostorima.

Te mere donete su juče na sednici republičkog Kriznog štaba zbog porasta broja zaraženih od virusa korona prethodnih dana, a kako je rečeno, građani ne moraju nositi samo hirurške maske, već mogu i pamučne.

Koronavirus u Srbiji
Koronavirus u Srbiji, Foto: Tanjug

Nakon sednice republičkog Kriznog štaba, u Beogradu je održana i sednica Gradskog štaba za vanredne situacije nakon koje je gradonačelnik Zoran Radojičić rekao da će od danas, od šest sati, biti kontrolisano da li građani nose maske u javnom prevozu i drugim zatvorenim prostorima.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: DARIJA
  30/06/2020 - 13:22
  Stvarno smo veliki optimisti ako mislimo da će ljudi poštovati osnovne mere zaštite. Pa većina nije do sada naučila kako da kija, trese nos u maramicu i redovno pere ruke...Nego, neka vlast poradi malo na tome da zaštiti ljude koji žele da se sačuvaju pa nabavi u gradskom prevozu fotokatalitičke prečišćivače vazduha jer pola vozila nema prozore...ima da pocrkamo preko leta.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi