VLASNICI SE HVATAJU ZA GLAVE Ovo je razlog zbog kojeg je inspekcija zatvorila kafiće u Ivanjici

Republička sanitarna inspekcija izvršila je kontrolu ugostiteljskih i trgovinskih objekata u opštini Ivanjica i nakon utvrđenih nepravilnosti sankcionisala rad svih koji se nisu pridržavli propisanih epidemioloških mera.

Kafić, Ivanjica
Kafić, Ivanjica, Foto: Rina

Inspekcija je odradila svoj posao i zatvorila lokale u kojima gosti, kao i osoblje nisu nosili maske, kao i one u kojima je broj posetilaca bio veći od dozvoljenog. Borba sa korona virusom i dalje traje i samo uz odgovorno ponašanje svih građana moći ćemo da izađemo kao pobednici. Trenutna epidemiološka situacije je za nijansu bolja, ali to ne znači da svi treba da se opuste - izjavio je komandant Štaba za vanredne situacije u Ivanjici, Zoran Lazović.

Inspekcija će nastaviti da vrši stroge kontrole sve dok se epidemiološka situacija u ovoj opštini ne stabilizuje.

Iako je Ivanjica do pre samo nekoliko dana bila jedno od žarišta korona virusa u Moravičkom okrugu, nije izostalo organizovanje veselja u privatnoj režiji, što može biti nova potencijalna opasnost u daljem toku epidemije.

- Dobili smo informaciju da je u selu Pridvorica organizovana proslava rođendana, od sad ćemo više pažnje posvetiti i proveravanju tog terena - naglasio je Lazović.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi