Ekskurzija
Alo / Rajko Ristić
Hotel Zdravljak

Alo / Rajko Ristić

Hotel Zdravljak, Foto: Rajko Ristić

Kaže da je sve po propisima, jer su sporne isprave vozača autobusa u procesu izrade i oni, navodno, mogu da voze.

- Autobusi su bili potpuno tehnički ispravni, a vozači su podneli zahtev za kvalifikacionu karticu (CPC), kaže Milan Radaković.

Kako se nezvanično saznaje, policija može na licu mesta tokom provere da ustanovi ispravnost ili neregularnosti autobusa i vozača, što se u ovom slučaju desilo, ali ne može da zabrani organizatoru da ponovo angažuje iste vozače.

Pročitajte još:

Da podsetimo, pomenuta ekskurzija nije bila zvanično prijavljena policiji, ali je policija sama došla do saznanja da učenici imaju organizovano putovanje do Palića.

Policija je po saznanju odmah izašla na teren i posle provere obavestila da oba autobusa ispunjavaju uslove za prevoz dece, ali ne i vozači - nijedan od njih dvojice.

Voze bez dozvola, autobusi ne prolaze tehničke preglede! Roditelji, prijavite svaku nepravilnost pre nego što pošaljete dete na put!

Pravilnik o načinu obavljanja organizovanog prevoza dece je počeo da se primenjuje u septembru ove godine, ali, sudeći po nepravilnostima koje je utvrdio MUP, prevoznici ga još ne poštuju, samo u prethodna četiri dana utvrđene su nepravilnosti kod 28 vozača autobusa.

Kako se nezvanično saznaje, nijedan vozač nije imao kvalifikacionu karticu koju izdaje Agencija za bezbednost saobraćaja, a jedan od njih nije imao ni ugovor o radu.

Policija je odmah zbog bezbednosti dece zabranila odlazak na ekskurziju đacima Zrenjaninske gimnazije.

Bonus video

Govor predsednika Vučića na vojnom aerodromu