Slobodan Milošević
Associated Press

 

Slobodan Milošević

Associated Press

Slobodan Milošević, Foto: Associated Press

*Tek kad je ljaganje Srba preraslo u antisrpsku groznicu, NATO bombardovanje je moglo da počne

*Nepoznatom do tada propagandom i satanizacijom, Srbima su pridavana i - natprirodna svojstva

 

Da bi se stvorili uslovi da NATO bombarduje Srbiju, bilo je neophodno, pored ostalog, da se Srbi okrive za ratove i za zločine u tim ratovima u Jugoslaviji, kao i da se satanizuju i sam narod i njegovi lideri, u prvom redu Slobodan Milošević. U to je upregnuta ogromna medijska mašinerija cele Alijanse, sa ogromnim tiražima i planetarnim frekvencijama.

Ono što je bio rezultat tog poduhvata u poslednjoj deceniji 20. veka, nepoznatog do tada u istoriji postojanja medija masovnih komunikacija, ne može se označiti nikako drukčije u rečnicima i enciklopedijama osim kao antisrpska histerija.

Izgledalo je da čitava planeta, a zapadno javno mnjenje naročito, drhti od antisrpske groznice. Sva zla pripisivana su Srbima, svi zločini, stvarni i izmišljeni, oni koje je počinio bilo ko u Jugoslaviji automatski su postajali srpski, broj žrtava drugih naroda je tokom građanskih ratova umnogostručavan, srpske žrtve nisu, ili jedva da su pominjane, silovanja žena, i to u fantastičnom broju, vršili su isključivo Srbi, oni su masovno ubijali naoružane i nenaoružane civile - Hrvate, muslimane, Šiptare, bez milosti i selekcije.

Dao je 200 dinara, a izašao sa nekoliko hiljada u mesu! Prevaru radi s kesama!

AUTOR: Telegraf/D.S. DATUM I VREME: 24.08.2019. 17:56 Nesvakidašnja prevara u Obrenovcu digla je na noge celu Srbiju, a tim povodom javila se kasirka Marija D. iz Niša meso, Foto: Foto Rajko Ristić * Nesvakidašnja prevara u Obrenovcu digla je na noge celu Srbiju, a tim povodom javila se kasirka Marija D.

Da svi Srbi koliko ih ima nisu ništa drugo radili nego samo silovali, ubijali i proterivali, ne bi toliki učinak mogli da imaju, ma koliko zli i opaki bili, tako da ih je ta propaganda učinila „kolateralno“ i nekom vrstom nadljudi, a ne samo prirodnim monstrumima i čudovištima, što joj je i bila namera.

Teško je i navesti najdrastičnije primere te demonizacije - počev od toga da je regularna vojska Jugoslavije, JNA, odmah po izbijanju sukoba dobila etiketu srbokomunistička, pa odmah zatim i srbočetnička, da je Milošević najpre diktator, pa tiranin, pa balkanski kasapin, do toga da je nemačka štampa objavljivala takve gadosti o Srbima, da ih je teško i navoditi (na primer, da su ne samo masovno silovali muslimanke i Hrvatice nego i usađivali u njihove materice fetuse pasa)! Tekstovi o Srbima su ilustrovani crtežima svinja, razjarenih zveri i drugih odvratnih i krvoločnih životinja.

Pročitajte još:

Bilo je to prvo veliko isprobavanje enormno narasle moći medija i njihove nove uloge, kao neke vrste novog oružja. Bila je to svojevrsna generalna proba za namere globalističkog ovladavanja planetom i za eventualne buduće velike svetske sukobe. 

Kad je ta medijska halabuka doživela svoj kreščendo 1999. godine, kad je ušla u kulminaciju i uvela sopstvenu i svetsku javnost u antisrpsku histeriju, onda je bombardovanje Srba i Srbije moglo da počne. NATO za tu operaciju nije dobio odobrenje Saveta bezbednosti, niti je mogao da ga dobije, ali je dozvolu „dobio“ od Si-En-Ena, Bi-Bi-Sija, „Frankfurter algemajne cajtunga“ i drugih novoinstaliranih poluga svetske moći. Izveštaji njihovih ratnih reportera počinjali su ili se završavali ratnohuškačkim pitanjem: „Šta čeka NATO?!“. I NATO je u jednom trenutku pomislio na više ne mora da čeka i da mu druga odobrenja više nisu ni potrebna.

Druga strana te nepoznate do tada satanizacije jednog malog naroda bila je da je u taj rat upregnuto 19 najmoćnijih država sveta i najjača vojna mašinerija u istoriji, da je na tu malu zemlju bačeno 22.000 tona eksploziva, dovoljnog da se razori čitava Evropa, ali i da su ti ozloglašeni „nadljudi“ - Srbi - sve to uspeli da izdrže i prežive. Ne bi, uostalom, bili „nadljudi“ kad ne bi bilo tako.


Satanizacija

Laganje, blaćenje, kaljanje, ocrnjivanje, brukanje, klevetanje i slično su narodni nazivi za sve ono za šta su se devedesetih godina prošlog veka koristili nazivi - satanizacija, demonizacija, dehumanizacija. 

Pročitajte još:

Ako se činjenice ne uklapaju, gore po njih

NATO i činjenice - U izvornom smislu, ovaj pojam činjenice znači ono što je iskustvom potvrđeno da postoji ili da se događa, nešto što je fakat. U propagandnom ratu protiv Srbije, događala se s činjenicama jedna neobična stvar: zapadni mediji i novinari, posmatrači, kontrolori, ocenjivači i verifikatori uspostavili su novi odnos prema činjenicama. Nisu hteli da čuju i vide, odnosno da konstatuju postojanje onoga što im se ne uklapa u zadatu sliku i verziju događanja. Nije reč o negiranju, delimičnom ispravljanju ili iskrivljavanju, drukčijem viđenju ili interpretaciji. Jednostavno, činjenice koje oni ne žele da vide - ne postoje. Oni imaju svoju istinu i svoje činjenice, postojale one ili ne postojale u stvarnosti i nemaju nikakav odnos prema činjenicama koje postoje, a ne uklapaju se u njihovu (zadatu) istinu. Nema polemike, nema ispravke, nema popravke i prepravke. Nema „druge strane“ i nema njenog prava na činjenice i istinu. Po onom aforizmu - ako se činjenice ne uklapaju u zadatu istinu, u ovom slučaju u NATO istinu, utoliko gore po činjenice.

BONUS VIDEO: Goran Vesić predlaže novi zakon za trotinete