Goran Vesić
Printscreen
Goran Vesić

Printscreen

Goran Vesić, Foto: Printscreen

Drago mi je što Junajted grupa priča o krivičnom delu jer je ono što su oni uradili Beogradskim elektranama krivično delo, rekao je Vesić.

"Svim medijima su poslali trase na kojima su postavili kablove, samo nisu rekli da li su ikada gradu Beogradu platili i jedan dinar. Ono što je SBB uradio na teritoriji Beograda oni nemaju ugovor. Laž je da su optičkim vlaknima platili Beogradskim elektranama postavljanje kablova", rekao je Vesić gostujući na tv Prva.

Basta: Kompanija SBB iznosi laži, uskoro krivične prijave

On je najavio da će u sredu biti podneta tužba protiv SBB i da će se tražiti nadoknada štete.

"Ništa Šolaku neće pomoći, ni jedna ni druga njegova televizija. Bilo bi dobro da svojim partnerima kojima ću takođe pisati dokažu ovo, jer sam siguran da ih je Šolak slagao. Ovo je javna rasveta koja pripada Beogradu i građanima, kablovi SBB kradu struju. Siguran sam da partneri nisu znali da su kupili firmu koja ovako divljački krade stuju", rekao je Vesić.

Beograd od 2020. do 2022. investira 1,3 milijarde evra

Vesić je u emisiji pokazao naredbu iz 2009. godine, direktora Beogradskih elektrana kojom se zabranjuje postavljanje kablova SBB-a, dodajući da je tadašnji gradonačelnik Beograda Dragan Ðilas naredio povlačenje te naredbe.

Dragan Šolak, SBB

Grafika/Antidot

Dragan Šolak, SBB, Foto: Grafika/Antidot

 

"Ko je bio tada gradonačelnik Beograda, ko je bio iznad direktora Toplana? Dragan Ðilas, sadašnji partner Šolaka. Imate dopis iz 2014. godine gde kaže da Toplane nemaju nikakava saznanja da je sklopljen bilo kakav ugovor. Siguran sam da partneri ove famozne Junajted grupe ne znaju kako Šolak radi", rekao je Vesić.

On je dodao da SBB krade stuju i putem strujomera u zgradama i istovremeno pozvao građane, da ako primete da neko krade struju, to prijave.

 

"Neka Šolakobjasni svojim partnerima kako ih je prevario. Zašto im je prodao firmu koja kaže da posluje po svim svetskim standardima. Toga nema nigde. Problem između mene i SBB-a je što sam ja bio prvi koji je tražio da plate", rekao je Vesić.

Upitan da li je možda spor zbog televizije N1 na čiji se rad žalio, Vesić kaže da on nema pravo da ocenjuje rad televizija, ali da nisu korektni prema Beogradu.

"Za razliku od naših protivnika, niko od nas nije došao da demonstrira ispred N1, kao što naši protivnici demonstriraju ispred medija koji podržavaju vladu. Pravo N1 je da budu kritični i nekorektni kao što jesu. Problem je što Šolak koristi soju televiziju da rešava svoje poslovne probleme", rekao je Vesić dodajući da je kampanja N1 počela kada je Šolak shvatio da će morati da plati šta je dužan.