Goran Vesić
Alo.rs
Goran Vesić

Alo.rs

Goran Vesić, Foto: Alo.rs

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić optužio je danas kablovskog operatera SBB, čiji je suvlasnik Dragan Šolak, da nelegalno postavlja svoju mrežu koristeći mrežu gradskih komunalnih preduzeća i to je danas pokazao javnosti na primeru JKP "Beogradske elektrane".

On je novinarima pokazao dva šahta na teritoriji Novog Beograda, u Bulevaru Milutina Milankovića i na uglu Bulevara Mihajila Pupina i Trešnjinog cveta, u kojima je, kako tvrdi, SBB nelegalno postavio optičke kablove na gradsku mrežu, "bez ijednog dinara nadoknade".

"Više puta sam javno govorio da SBB i suvlasnik tog kablovskog operatera Dragan Šolak nelegalno postavljaju mrežu na teritoriji grada Beograda. Više puta su to demantovali i tvrdili da plaćaju sve obaveze prema Gradu i zato sam danas pokazao da to nije tačno", rekao je Vesić.

Pročitajte još:

 

Naveo je da su JKP "Beogradske elektrane" uradile analizu kompletne svoje mreže i pronašli skoro 60 kilometara nelegalno postavljene mreže na teritoriji Beograda.

 

Da je SBB plaćao korišćenje gradske mreže Grad bi dobio između tri i pet miliona evra, istakao je Vesić i kao primer naveo da su za tri miliona evra mogla da se izgrade dva vrtića.

Vesić tvrdi da Šolak na sličan način koristi i gradsku vodovodnu mrežu, kao i stubove javne rasvete i dodaje da SBB preko ojačivača na stubovima krade struju direktno sa bandera što je krivično delo.

Vesić kaže da SBB nelegalno i razvodi mrežu po Beogradu. Kako je rekao, kada uđu u stambene zgrade zakače se na zajednički strujomer svih stanara i tako kradu struju.

kiša. pljusak, grad

Tanjug

 

"Kradu struju od stanara, sa bandera, postavljaju nelegalno svoje optičke kablove na gradsku toplovodnu i vodovodnu mrežu i misle da mogu da pljačckaju građane", dodao je Vesić.

Najavio je da Grad reagovati tim povodom i da će on lično narednih dana uputiti pismo BC Partnersu i EBRD-u, suvlasnicima "United Grupe" koja je vlasnik SBB-a, kao i regulatornom telu u Luksemburgu.

"Pitaću da li u Americi može da se krade struja i da li je normalno da su suvlasnici firme čiji vlasnik krade struju od građana i ne plaća obaveze prema Gradu Beogradu", rekao je Vesić i nastavio:

"Šolak, koji je državljanin EU, koji svima nama drži lekcije, probao je da postane medijski magnat i da upravlja medijima u Srbiji, a na kraju je postao ''kralj kanalizacije'' kao Splinter koji ima nindža kornjače, samo što su njegove nindža kornjače Jugoslav Chosić i Aleksandra Subotić", rekao je Vesić.

Istakao je da Grad nikome neće dozvoliti da nelegalno postavlja mrežu koristeći javna dobra i najavio da će Grad tužiti SBB i tražiti odštetu.

"Nećemo dozvoliti da se bilo ko bogati ne plaćajući svoje obaveze prema Gradu i moja poruka za Šolaka je da može da nastavi da mi preti i pravi priloge na svojoj televiziji, ali da će do poslednjeg dinara platiti sve što duguje Gradu", zaključio je Vesić.

Bolnica

Tanjug/Dušan Aničić