DO KRAJA GODINE CENTAR ZA KINESKU MEDICINU NA VMA Očekuje se smanjenje liste čekanja za operacije, načelnik istakao posebno dobru vest

Radiće naši stručnjaci u prisustvu profesora iz Kine

VMA
VMA, Foto: Alo!/Dejan Briza

Do kraja godine na VMA bi trebalo da bude otvoren centar za tradicionalnu kinesku medicinu za koji će kineska strana donirati opremu, a VMA opremiti prostor, rekao je danas načelnik VMA Miroslav Vukosavljević.

On je, povodom posete delegacije zdravstva kineske vojske, istakao da će u "kineskom centru" na VMA raditi naši stručnjaci koji su proteklih godina bili na usavršavanjima iz kineske tradicionalne medicine, kao i da će stalno biti prisutni i kineski profesori.

Miroslav Vukosavljević
Miroslav Vukosavljević, Foto: Youtube Printscreen

Preraspodelom prostora oslobođen je i prostor na VMA za novu multifunkcionalu operacionu salu, rekao je on i dodao će ona ipak biti primarno očna, što je "dobra vest za građane Sbije, jer će biti smanjene liste čekanja za operaciju katarakte".

TRK NA ŠALTERE! Danas stiže uplata na račune građana!

- Završeni su i tenderi za nabavku opreme i izvođenje radova za renoviranje hirurške intenzivne nege i, ako bude sve u redu, u narednih mesec dana počinjemo to da radimo - rekao je Vukosavljević i dodao da bez dobre hirurške intenzivne nege nema ni jake hirurgije.

Bosa htela da digne ruku na sebe, a onda se desilo čudo! Slavi dan kad je ostala živa!

AUTOR: Alo.rs/Republika/I.L. DATUM I VREME: 12.09.2019. 07:41 Iz Melburna došla na patrijarhov grob! Patrijarh Pavle, Foto: EPA * Da je živ patrijarh Pavle bi sada napunio 105. godina * Mnogi vernici su u teškim trenucima upravo od njega tražili pomoć i kako sami kažu duguju mu večnu zahvalnost * Bosa Vojvodić došla iz Melburna na patrijarhov grob Da je živ, patrijarh Pavle bi sada napunio 105.

Na VMA su završili i projektno tehničku dokumentaciju za proširenje hitne medicinske službe u koju decenijama nije ništa ulagano, rekao je on i dodao da se čeka obezbeđenje novca, pa da do proširenja dođe tokom naredne godine.

BONUS VIDEO: Neverovatno parkiranje u centru Beograda!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi