nevreme, vremenska prognoza, zima, sneg, hladnoća, kiša, ljudi
Tanjug/Jaroslav Pap

 

nevreme, vremenska prognoza, zima, sneg, hladnoća, kiša, ljudi

Tanjug/Jaroslav Pap

nevreme, vremenska prognoza, zima, sneg, hladnoća, kiša, ljudi, Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Nakon nekoliko sunčanih dana večeras i sutra u toku dana u pojednim delovima zemlje očekuje nas slaba kiša i naoblačenje, kažu iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije (RHMZ).

Pročitajte još:

Do kraja današnjeg dana očekuje nas postepeno naoblačenje, a već u večernjim satima i prve padavine. Danas u glavnom gradu duva slab i umeren severozapadni vetar, dok u Vojvodini i na istoku Srbije duva jak vetar.

- U Beogradu će do kraja dana doći do postepenog naoblačenja, dok će u večernjim satima biti slabe kiše u pojedinim delovima grada, a trenutno u severnim delovima već ima padavina - rekli su iz RHMZ-a.

Već sutra padavina neće biti, ali očekuje se oblačno vreme.

- Sutra će u većem delu Srbije biti oblačno, južno od Beograda očekuje se kratkotrajna kiša koja će već u poslepodnevnim časovima prestati da pada. Takođe, u poslepodnevnim časovima će doći do smanjenja oblačnosti. Izuzetak je sever, Vojvodina i šire područje Beograda, u kojem neće biti kiše, već umereno oblačno sa sunčanim periodima. U Negotinskoj krajini će biti potpuno sunčano - kažu iz RHMZ-a.

Najviša jutarnja temperatura će sutra ujutru biti od 2 do 8 stepeni, a najviša dnevna od 10 do 15 stepeni. U glavnom gradu se očekuje temperatura od 7 do 12 stepeni.

- Nedeljno jutro će biti oblačno, a do razvredravanja će postepeno doći u popodnevnim satima. U ponedeljak nas očekuje sunčano i veoma toplo vreme, temperatura će u većini mesta biti znatno iznad proseka za ovaj period godine. U Beogradu i Novom Sadu se očekuje temperatura do 19 stepeni - napominju iz RHMZ.

Prepročujemo još:

Nakon prvog radnog dana u sledećoj nedelji u kojem će temperatura biti iznad proseka, u utorak nas očekuje prolazno naoblačenje sa kišom. U utorak će najviša dnevna temperatura biti od 2 do 8 stepeni, a najviša dnevna od 10 do 15 stepeni.

- U utorak kiša će najpre zahvatiti Vojvodinu, a do kraja dana će se proširiti i na ostale krajeve zemlje. Posle utorka nas očekuje promenljivo vreme. U sredu i četvrtak će biti toplo i suvo vreme, a nakon toga će opet doći do postepenog pada temperature i kiše - kažu iz RHMZ.