Popust akcija sniženje kupovina obuća
Alo!/Dejan Briza
Popust akcija sniženje kupovina obuća

Alo!/Dejan Briza

Popust akcija sniženje kupovina obuća, Foto: Alo!/Dejan Briza

* Avgust je vreme velikih sniženja po prodavnicama

* Izlozi su izlepljeni reklamama koje najavljuju popuste do 70 odsto

* Često se dešava da u radnji ne možete naći više od dve stvari koje su snižena svega desetak procenata

Da li će novi Zakon o trgovini, koji sezonska sniženja dozvoljava samo dva puta godišnje, uvesti strožija pravila oglašavanja sniženja?

Da su sniženja onolika koliko piše na izlogu, niko više ne veruje. A kako bi privukli kupce trgovci često objavljuju popuste. Beograđane su pitali koliko veruju u sniženja?

350.000 građana će svakog meseca dobijati 5 ili 6 HILJADA DINARA VIŠE!

AUTOR: Alo.rs/ RTS/ M. I. DATUM I VREME: 22.08.2019. 10:44 Cilj je da se do 2021. minimalac izjednači sa minimalnom potrošačkom korpom.

Beograđani smatraju da bi trgovine u Srbiji trebalo da se ugledaju na ove u svetu, kada je sniženje od 80 posto da tako i bude jer se uglavnom razočaraju kad vide da nije tako.

 

Propisano je prvi put u našem zakonodavstvu da ta sezonska sniženja mogu da budu najduže 60 dana po sezoni i to – da letnje sezonsko sniženje traje od 1. do 15. jula, a zimsko od 25. decembra do 10. januara.

Trgovci će ubuduće morati da poštuju novi zakon o tgovini koji je usvojen u suprotnom plaćaće enormne kazne. Novi zakon o trgovini predviđa da cena pre i posle sniženja mora da bude jasno naznačena, ali tokom akcije prodaje koja traje do tri dana trgovci su dužni da istaknu samo procenat sniženja, ne i prethodnu cenu.

PROČITAJTE JOŠ:

 BONUS VIDEO: Bili smo u "karton sitiju" ispod Pančevačkog mosta

 

Komentari (1)

galinjo 6

22.08.2019 12:21

Evo kako će naši trgovci da rade. Odnosno to rade i sada,mesec dana pre sniženja dignu cene za popust koji će da nastupi. Kada treba da počne sniženje oni vrate cene na stari. U svakom slučaju kupujes po istoj ceni garderobu i obuci, osim artikala koji im stoje duže vreme i niko ih neće. Hvala.